Przejdź do treści

Usługi gastronomiczne

Doradztwo gastronomiczne, usługi gastronomiczne
Doradztwo gastronomiczneSprawdź naszą ofertę!

Logo GastroWiedza

User menu

  • Zaloguj
Wprowadź słowa, które mają zostać wyszukane.
  • Newsletter
  • Kontakt

Main menu

  • Otwarcie lokalu
    • Dokumentacja działalności
    • Koncepcja działalności gastronomicznej
    • Legalne aspekty otwierania działalności gastronomicznej
    • Organizacja otwarcia lokalu
    • Pozyskiwanie nieruchomości
    • Technologia i wyposażenie
    • Biznes plan
  • Rozwój działalności
    • Biznesplan i strategia sieci gastronomicznej
    • Rozwój przedsiębiorstwa gastronomicznego
    • Struktura organizacyjna sieci lokali gastronomicznych
    • Zarządzanie siecią lokali gastronomicznych
    • Franczyza gastronomiczna
  • Zarządzanie lokalem
    • Standardy, listy kontrolne
    • Jakość usług
    • Menu
    • Zarządzanie personelem
    • Zarządzanie finansami
    • Zarządzanie zaopatrzeniem
    • Marketing lokalu gastronomicznego
    • Obsługa klienta i konsumenta
    • IT w gastronomii
  • Prawo w gastronomii
    • Podatki w gastronomii
    • Prawo pracy w gastronomii
    • Prawo żywnościowe
    • Rozpoczęcie działalności gastronomicznej
    • Umowa najmu lokalu gastronomicznego
    • Wymagania Sanepidu dla gastronomii
    • Zezwolenie na alkohol
    • Franczyza w gastronomii
  • Bezpieczeństwo żywności
    • Prawo żywnościowe
    • Produkcja żywności
    • Przechowywanie żywności
    • Transport i dostawa żywności
    • Księgi i dokumentacje GHP/GMP i HACCP
  • Słownik gastronomiczny
    • A
    • B
    • c
    • d
    • e
    • f
    • g
    • h
    • i
    • j
    • k
    • l
    • ł
    • m
    • n
    • o
    • p
    • r
    • s
    • t
    • u
    • w
    • z
    • ź
    • ż
  • Narzędzia Menedżera
    • Dokumentacja działalności
    • Dokumentacja jakości
    • Dokumentacja personalna
    • Dokumentacja zarządcza
    • Narzędzia marketingowe
  • Więcej
    • Wiadomości gastronomiczne
      • Ciekawostki gastronomiczne
      • Aktualności gastronomiczne
      • Za barem
      • Rynek Food Delivery
      • Wydarzenia gastronomiczne
    • Produkty i Wyposażenie
      • Wyposażenie gastronomii
      • Produkty dla gastronomii
      • Baza dostawców gastronomii
    • Ogłoszenia gastronomiczne
      • Drobne
      • Produkty spożywcze
      • Nieruchomości
      • Praca
      • Wyposażenie
      • Usługi dla gastronomii
    • Instytucje gastronomiczne
    • Nasze usługi w gastronomii
  1. Strona główna
  2. Baza wiedzy gastronomicznej
  3. Słownik gastronomiczny
  4. Słownik gastronomiczny
Usługi gastronomiczne przez GastroWiedza i Zarzadzanie Gastronomią

Słownik gastronomiczny

Jak w wielu branżach, tak i w gastronomii, jest dużo fachowego słownictwa i specyficznych zwrotów. Jeśli się w tym gubisz, sprawdź Słownik gastronomiczny. Dzięki niemu nie poczujesz się obco, zgłębiając wiedzę gastronomiczną.

Ebita
Ecke
Efekt kuli śnieżnej
Ekler
Ekspres ciśnieniowy automatyczny
Ekspres manualny
Ekspres przelewowy
Entree
Espresso
Etamina
Etażerka-Patera
Ebita
Ecke
Efekt kuli śnieżnej
Ekler
Ekspres ciśnieniowy automatyczny
Ekspres manualny
Ekspres przelewowy
Entree
Espresso
Etamina
Etażerka-Patera

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!

Słownik gastronomiczny

Aby wyszukać frazy zaczynające się od danej litery kliknij na nią.

  • A
  • B
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h
  • i
  • j
  • k
  • l
  • ł
  • m
  • n
  • o
  • p
  • r
  • s
  • t
  • u
  • w
  • z
  • ź
  • ż

Narzędzia Managera gastronomii

  • Dokumentacja działalności
  • Dokumentacja jakości
  • Narzędzia marketingowe
  • Dokumentacja personalna
  • Dokumentacja zarządcza

Aspekty prawne w gastronomii

Jak uzyskać koncesję na alkohol w lokalu gastronomicznym
Jak uzyskać koncesję na alkohol w lokalu gastronomicznym [Aktualizacja 2024]
Gramatura potrawy w karcie menu
Gramatura potrawy w karcie menu – możliwość czy obowiązek prawny?
Najważniejsze zmiany prawne w gastronomii w 2018 r.
Najważniejsze zmiany prawne w gastronomii w 2018 r.
Jak uzyskać koncesję na alkohol w restauracji
Jak uzyskać koncesję na alkohol w restauracji - krok po kroku
Jakie kary i mandaty są za nieprzestrzeganie wymogów Sanepid
Jakie kary i mandaty są za nieprzestrzeganie wymogów Sanepid
Zobacz więcej »

Reklama

Usługi GastroWiedza.pl
MMenu główne
  • Otwarcie lokalu
    • Dokumentacja działalności
    • Koncepcja działalności gastronomicznej
    • Legalne aspekty otwierania działalności gastronomicznej
    • Organizacja otwarcia lokalu
    • Pozyskiwanie nieruchomości
    • Technologia i wyposażenie
    • Biznes plan
  • Rozwój działalności
    • Biznesplan i strategia sieci gastronomicznej
    • Rozwój przedsiębiorstwa gastronomicznego
    • Struktura organizacyjna sieci lokali gastronomicznych
    • Zarządzanie siecią lokali gastronomicznych
    • Franczyza gastronomiczna
  • Zarządzanie lokalem
    • Standardy, listy kontrolne
    • Jakość usług
    • Menu
    • Zarządzanie personelem
    • Zarządzanie finansami
    • Zarządzanie zaopatrzeniem
    • Marketing lokalu gastronomicznego
    • Obsługa klienta i konsumenta
    • IT w gastronomii
  • Prawo w gastronomii
    • Podatki w gastronomii
    • Prawo pracy w gastronomii
    • Prawo żywnościowe
    • Rozpoczęcie działalności gastronomicznej
    • Umowa najmu lokalu gastronomicznego
    • Wymagania Sanepidu dla gastronomii
    • Zezwolenie na alkohol
    • Franczyza w gastronomii
  • Bezpieczeństwo żywności
    • Prawo żywnościowe
    • Produkcja żywności
    • Przechowywanie żywności
    • Transport i dostawa żywności
    • Księgi i dokumentacje GHP/GMP i HACCP
  • Słownik gastronomiczny
    • A
    • B
    • c
    • d
    • e
    • f
    • g
    • h
    • i
    • j
    • k
    • l
    • ł
    • m
    • n
    • o
    • p
    • r
    • s
    • t
    • u
    • w
    • z
    • ź
    • ż
  • Narzędzia Menedżera
    • Dokumentacja działalności
    • Dokumentacja jakości
    • Dokumentacja personalna
    • Dokumentacja zarządcza
    • Narzędzia marketingowe
  • Więcej
    • Wiadomości gastronomiczne
      • Ciekawostki gastronomiczne
      • Aktualności gastronomiczne
      • Za barem
      • Rynek Food Delivery
      • Wydarzenia gastronomiczne
    • Produkty i Wyposażenie
      • Wyposażenie gastronomii
      • Produkty dla gastronomii
      • Baza dostawców gastronomii
    • Ogłoszenia gastronomiczne
      • Drobne
      • Produkty spożywcze
      • Nieruchomości
      • Praca
      • Wyposażenie
      • Usługi dla gastronomii
    • Instytucje gastronomiczne
    • Nasze usługi w gastronomii

Kontakt

+48 664 578 090
redakcja@gastrowiedza.pl

Znajdziesz nas na: @GastroWiedza.pl

Dane firmy

Gastrowiedza Sp. z o.o.
ul. Smoleńska 70/23
03-528 Warszawa
NIP: 1133008840

O nas

GastroWiedza.pl to najlepszy i jedyny portal wiedzy biznesowej w zakresie zarządzania gastronomią na polskim rynku. Jesteśmy niekwestionowanym liderem, oferującym niepowtarzalną platformę dla wszystkich, którzy dążą do doskonałości w branży gastronomicznej. Nasz portal to nie tylko zbiór informacji, to miejsce, gdzie znajdziesz najnowsze trendy, sprawdzone strategie i praktyczne narzędzia niezbędne do osiągnięcia sukcesu jako właściciel, menedżer czy przyszły przedsiębiorca w tej dynamicznej dziedzinie. Dołącz do naszej społeczności, gdzie doskonałość w zarządzaniu gastronomią staje się rzeczywistością!

Działy w portalu

  • Baza wiedzy gastronomicznej
  • Otwarcie lokalu gastronomicznego
  • Zarządzanie lokalem gastronomicznym
  • Rozwój działalności gastronomicznej
  • Słownik gastronomiczny
  • Narzędzia Menedżera gastronomii
  • Aspekty prawne w gastronomii
  • Bezpieczeństwo i higiena żywności
  • IT w gastronomii
  • Baza dostawców gastronomii
  • Ogłoszenia gastronomiczne
  • Produkty dla gastronomii
  • Wyposażenie gastronomii
  • Wiadomości gastronomiczne
  • Ciekawostki gastronomiczne
  • Aktualności gastronomiczne
  • Za barem
  • Kalendarium gastronomiczne

Portal

  • Reklama
  • O Nas
  • Kontakt
  • Nasze usługi w gastronomii
  • Polityka prywatności
  • Regulamin

GastroWiedza.pl ®

© Copyright 2010 - 2025 Korzystanie z materiałów GastroWiedza.pl wymaga wcześniejszej zgody GASTROWIEDZA Sp. z o.o. oraz zawarcia stosownej umowy licencyjnej (kontakt: redakcja@gastrowiedza.pl). Na podstawie ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych GASTROWIEDZA Sp. z o.o. wyraźnie zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie artykułów zamieszczonych w stronach internetowych GastroWiedza.pl jest zabronione.

Zaprojektowane przez Sinton Agency
Wykonanie: aspiroproject