Dokumentacja GHP/GMP/HACCP

Opracowujemy dokumentację HACCP na terenie całej Polski, przygotowujemy również dokumentacje Dobrych Praktyk Higienicznych (GHP) i Produkcyjnych (GMP), dla działalności gastronomicznej. Prowadzi również doradztwo w zakresie wdrażania systemów bezpieczeństwa żywności w całym sektorze gastronomicznym i przemyśle spożywczym.
System HACCP jest obowiązkowym w Polsce systemem zapewnienia bezpieczeństwa żywności w gastronomii oraz innych zakładach wytwarzających żywność. Każdy zakład gastronomiczny musi rozpocząć wdrażanie tego systemu, a następnie wciąż go udoskonalać. Pomożemy w uzyskaniu wszystkich niezbędnych zezwoleń i dokumentacji na potrzeby sanepidu.
Czym się zajmujemy:
- wdrażamy księgi HACCP i instrukcje GHP/GMP dla wszystkich zakładów żywienia zbiorowego m.in.: restauracji, barów, stołówek, kantyn, kawiarni, firm cateringowych itp.;
- prowadzimy szkolenia wewnętrzne pracowników placówek gastronomicznych;
- przeprowadzamy audyty zerowe, mające na celu zapoznanie się ze stanem sanitarno-higienicznym firmy, istniejącymi procesami i procedurami;
- aktualizujemy dokumentacje systemów jakości w związku z zachodzącymi zmianami w technologii, procesach, normach i przepisach prawa;
- pomagamy w uzyskaniu wszystkich zezwoleń, dokumentacji wraz z otrzymaniem pozytywnej decyzji sanepidu.
Nasi specjaliści posiadają certyfikaty ISO oraz udokumentowane szkolenia z prawa żywnościowego, systemu HACCP zakończone państwowym egzaminem, co daje Państwu gwarancję najwyższej jakości wykonanych usług.
GastroWiedza.pl – to pomoc i doradztwo przy wdrożeniu każdego projektu gastronomicznego w życie poprzez załatwienie wszystkich niezbędnych zezwoleń, uzgodnień czy odbiorów sanepid, wentylacja, straż, itd…