Cafeteria |
Caffe latte |
Caffe mocha |
Cappuccino |
Cedzenie |
Cena |
Cena optymalna |
Cena psychologiczna |
Cena wygodna |
Champagne-Bar |
Chaser |
Chateaubriand |
Cheddar ser |
Chilled |
Chłodnicze urządzenia gastronomiczne |
Chłodnik |
Ciasto frankfurckie |
Ciasto holenderskie |
Cocktail Party |
Cocktail-Bar |
Cocotte |
Coda Di Topo |
Cognac-Bar |
Con Panna Espresso |
Consomme |
Consomme de gibier (wym. kąsime de żibie) |
Consomme de poisson (wym. kąsome de puasą) |
Consomme de volaille (wym. kąsome de wolaj) |
Consomme double (wym. kąsome dublę) |
Consomme olio (wym. kąsome olio) |
Cooler gastronomiczny |
Coup |
Crema |
Creme fraiche |
Crepes |
Crouton |
Crushed ice |
Crusta |
Crusta (wym. krasta; inaczej „korona szkła”) |
Cukiernia |
Curry (wym. kary) |
Cydr |
Czarka |
Czas ekstrakcji |
Czynniki produkcji |