B2B w gastronomii |
Babka |
Badanie wody w gastronomii |
Bain/marie |
Bankiet amerykański (inaczej: Bankiet mieszany) |
Bankiet angielski |
Bankiet zasiadany |
Bar cukierniczy |
Bar lodowy (nazwa ang. Ice Bar) |
Bar muzyczny (nazwa ang. Music Bar) |
Bar przekąskowy |
Bar przenośny |
Bar stekowy (nazwa ang. Stek Bar) |
Bar szybkiej obsługi |
Bar tlenowy |
Bar uniwersalny |
Bar-jednostka ciśnienia |
Barista |
Barista coffee shop |
Barman |
BDO (Baza danych o odpadach) |
Before dinner coctail |
Beverage Cost (inaczej Bar Cost / z ang. koszt napojów) |
Beza |
Bezpieczeństwo produktu |
Bistro |
Bistro/snack bar |
Bitters |
Biznes plan |
Blanszować |
Blender barmański |
Blender gastronomiczny |
Bojler |
Bombaż |
Bon (inaczej: „ticket”, „bilecik”) |
Bonifikata w gastronomii |
Bouquet garni |
Brunoise |
Brzeczka |
Build-in-glas |
Buillabaise (wym. bujabez) |
Bulion |
Busser |