dpdpickup

Największe w Polsce północno-wschodniej targi branży HoReCa już w przyszłym tygodniu !

Targi branży HoReCa już w przyszłym tygodniu

Prestiżowe konkursy kulinarne, znani szefowie kuchni w strefie pokazów, profesjonalni kupujący z całej Polski i najlepsi dostawcy: liderzy w branży, specjalistyczne szkolenia gastronomiczne – już niebawem trzecia edycja największego w północno-wschodniej Polsce wydarzenia w branży HoReCa! Targi Mazury HoReCa odbędą się w dniach 17-18.04.2018 r. w halach targowych Expo Mazury w Ostródzie.

Wydarzenie odbywa się na Mazurach Zachodnich – w jednym z najczystszych regionów Polski słynącym z doskonałych, wielokrotnie nagradzanych produktów lokalnych i usług gastronomicznych, a także ze swoich walorów turystycznych. Od dwóch lat Ostróda przyciąga nie tylko turystów, ale również przedstawicieli branży gastronomicznej, hotelarskiej i cateringowej.

Sercem targów Mazury HoReCa jest strefa konkursowa, która w trzeciej edycji zostanie rozbudowana. Odbywające się w niej prestiżowe konkursy kulinarne  - „Master Challenge by Schöller”, „Drób na Polskim Stole”, „Gęsina w Restauracji” są skierowane do profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych. W trzeciej edycji targów po raz pierwszy we wszystkich trzech konkursach będzie walczyło jednocześnie aż 16 uczestników (w konkursach drobiowych będzie to 16 dwuosobowych drużyn).

W strefie live cooking pokazy kulinarne przeprowadzą znani szefowie kuchni m.in. Będzie to doskonała okazja, by zobaczyć ich przy pracy, uczyć się od najlepszych. Wśród gości będzie można zobaczyć zarówno znanych z ekranów telewizyjnych mistrzów takich jak Karol Okrasa czy Tomasz Dekier jak i mniej medialnych ale honorowanych światowymi wyróżnieniami. Warto podkreślić, że podczas Mazury HoReCa 2018 pokazy kulinarne przeprowadzi Akademia Bocuse d’Or – jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych na świecie.

Podczas Mazury HoReCa odbędą się także specjalistyczne szkolenia z zarządzania restauracją, jej finansami i personelem. Szkolenia przeprowadzą Piotr Rogowski i Paweł Gruba, managerowie zewnętrzni V4B, trenerzy i doradcy z dużym doświadczeniem w branży gastronomicznej. Szkolenia dla restauratorów, właścicieli i managerów gastronomii, szefów kuchni i osób związanych z zarządzaniem personelem i kosztami są bezpłatne.

Podobnie jak w poprzednich edycjach, podczas Mazury HoReCa 2018 w Expo Mazury pojawią się ponadto młode talenty kulinarne, menedżerowie i właściciele hoteli, restauracji, nowych formatów gastronomicznych, firm cateringowych, cukierni, piekarni i lodziarni, dystrybutorzy produktów i usług – liderzy branży HoReCa.

Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://mazuryhoreca.pl

Zapraszamy do odwiedzenia targów! Bezpłatne zaproszenia można pobrać na stronie: https://expobilety.pl/targi/87

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!