dpdpickup

Wrzesień z kuchnią tajską w Restauracji George Sand

Wrzesień z kuchnią tajską w Restauracji George Sand

Restauracja George Sand w Hotelu Mazurkas. Klimatyczne i nastrojowe wnętrza restauracji George Sand idealnie sprawdzają się zarówno podczas romantycznych kolacji dla dwojga czy rodzinnych obiadów, jak również spotkań biznesowych.

W karcie menu dominują dania inspirowane kuchnią francuską i śródziemnomorską oraz tradycyjne dania kuchni polskiej, do których Szef Kuchni dodał wiele nowoczesnych akcentów z kuchni fusion. Restauracja George Sand jest laureatem Złotego Widelca - nagrody przyznanej przez jury akcji rekomendującej warszawską gastronomię „Warszawa od kuchni”.

Menu Tajskie

Nową propozycją Szefa Kuchni jest autorskie menu z różnych stron świata. We wrześniu goście Restauracji George Sand mogą przenieść się w kulinarną podróż do Tajlandii, rozsmakowując się w wołowinie marynowanej w aromatycznych przyprawach, aksamitnej zupie z mleka kokosowego z płatkami kurczaka, okoniu morskim marynowanym w trawie cytrynowej w sosie słodko-kwaśnym czy wieprzowinie w zielonym curry z młodym bambusem i grzybami mung. Na miłośników słodkości czeka natomiast rozpływający się w ustach mus z tapioki z kremem mango.

www.mazurkashotel.pl/restauracja

Mariusz Pietrzak – Szef Kuchni MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360°

Mariusz Pietrzak – Szef Kuchni MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360°

Z gastronomią związany od 30 lat, a z MCC Mazurkas i Mazurkas Catering 360° od 2012 r. Szkolił się m.in. pod okiem Arkadiusza Zuchmańskiego – pierwszego Polaka, który zdobył gwiazdkę Michelin.

W swojej dotychczasowej karierze, jako Szef Kuchni Mazurkas Catering 360° odpowiadał m.in. za przygotowanie i realizację kompleksowej obsługi gastronomicznej Szczytu NATO 2016 na Stadionie Narodowym w Warszawie i kolacji dla ministrów spraw zagranicznych państw członkowskich NATO w Teatrze Wielkim oraz wybranych wydarzeń w czasie 41. sesji Komitetu Światowego Dziedzictwa UNESCO, która odbyła się w Krakowie w 2017 r.

W MCC Mazurkas odpowiada zarówno za tworzenie oryginalnych potraw i niecodziennych połączeń smakowych dla marki Mazurkas, jak również za organizację bieżącej pracy kuchni, zarządzanie podległym personelem i współpracę z dostawcami. Pomysłodawca, inicjator i autor dań, które prezentowane będą w Restauracji George Sand w Hotelu Mazurkas w Ożarowie Mazowieckim w ramach cyklu „Kuchnie świata”.

Prywatnie ambasador polskich Mazur i miłośnik kuchni azjatyckiej.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!