dpdpickup

GastroWiedza dołącza do SMAKKi GASTROTARGI

Targi Smakki dołącza GastroWiedza

Udział w wydarzeniach branżowych to kluczowy element budowania konkurencyjności wśród inwestorów planujących otwarcie działalności i prowadzących biznes hotelarski lub gastronomiczny. GastroWiedza obejmuje patronat merytoryczny nad nowym cyklicznym wydarzeniem SMAKKi gastrotargi i współtworzy program wydarzenia wyznaczając konieczne kierunki działań HoReCa w kolejnych latach!

Na rynku dostępnych jest wiele wydarzeń, o różnych formach, skierowanych bezpośrednio do sektora HoReCa – są to między innymi targi branżowe, debaty, konferencje, szkolenia i konkursy. Wszystkie niosą za sobą ogromną wartość merytoryczną, biznesową oraz strategiczną dla przedsiębiorców prowadzących i planujących działalność gastronomiczną. Dla producentów i dostawców rozwiązań oraz usług tworzą niezbędny kanał komunikacji umożliwiający prezentację oferty i innowacji skierowanych bezpośrednio do branży. Eksperci mają natomiast możliwość wspólnego analizowania i omawiania problemów, poruszania kluczowych dla danego sektora kwestii, ale przede wszystkim – dzielenia się doświadczeniem i tak istotną wiedzą „know how”.

Po doświadczeniach z ostatnich lat, które mocno dotknęły sektor HoReCa, jasne stało się, że cała nasza branża to system połączony w jeden wspólny mechanizm wzajemnie na siebie oddziałujący. Potrafimy zjednoczyć się w problemie, ale czy tą jedność będziemy umieli utrzymać? Co zrobi branża przy nadchodzących kolejnych wyzwaniach spowodowanych globalną transformacją?

Biznes dostawców rozwiązań i usług dla gastronomii istnieje dzięki rynkowi zbytu, który stanowią właściciele działalności gastronomicznych i hotelarskich, a ci funkcjonują dzięki konsumentom końcowym – niestabilność tego łańcucha dostaw, w efekcie finalnym, może negatywnie odbić się na całej gospodarce Polski.

Globalna polityka proekologiczna i proklimatyczna wywierać będzie ogromny wpływ na Polskę, w tym sektor HoReCa. Zmieniać się będą potrzeby i oczekiwania konsumenta, o czym świadczy rozwój rynku cateringów dietetycznych, rynku convenience i konceptów typu dark kitchen. Rynek staje przed wyzwaniem premiumizacji usług przy jednoczesnym braku wykształconej kadry pracowniczej. Stale ewoluuje też nasze otoczenie i zwyczaje, na co wpływ ma wszechobecna cyfryzacja i digitalizacja oraz przeniesienie dużej części życia prywatnego i zawodowego do wirtualnego, „zdalnego” świata. Wahania cen surowców dają się we znaki producentom, przedsiębiorcom i konsumentom. A to nie jedyne problemy z jakimi przyjdzie zmagać się sektorowi HoReCa w nadchodzących latach.

Dostrzegamy to my – dostrzegli to również Grzegorz Sendor i Anna Wielgos – pomysłodawcy i organizatorzy nowego wydarzenia SMAKKi gastrotargi, którzy pragną dać nam coś nietuzinkowego – realną przestrzeń do jednoczenia się, wymiany wiedzy i doświadczeń, budowania relacji biznesowych, prezentacji produktów, usług i innowacji oraz wspólnej realizacji celów.

Niosąc hasło „GASTRONOMIA WSPÓLNA SPRAWA” SMAKKi jednoczą ekspertów i partnerów, aby w jednym miejscu, wspólnym działaniem zmienić problemy w wyzwania, tworząc strategię działania dla HoReCa - dla Ciebie, dla Was, dla Wszystkich!

Portal GastroWiedza.pl z całym zespołem ekspertów dołącza do SMAKKi!

Zapraszamy na targi 23-25.03.2023

Smakki – Gastrotargi | Najlepsze targi gastronomiczne

Słowa kluczowe
Targi HoReCa SMAKKi gastrotargi