dpdpickup

Obsługa Room service

Room service jest formą świadczenia usług gastronomicznych w hotelu. Podawanie potraw i napojów w pokojach gości, tzw. room service, jest częścią gastronomicznej działalności hotelu. Room service oferuje:

  • podawanie posiłków w pokojach hotelowych - śniadań (to posiłki najczęściej serwowane w pokojach gości), obiadów i kolacji,
  • podawanie posiłków w nocy,
  • obsługiwanie przyjęć w apartamentach.

Do obowiązków pracowników działu room service należy także systematyczne uzupełnianie zapasów napojów chłodzących, alkoholowych i bezalkoholowych, znajdujących się w pokojowym mini barku.  

Room service jest formą świadczenia usług gastronomicznych w hotelu. Podawanie potraw i napojów w pokojach gości, tzw. room service, jest częścią gastronomicznej działalności hotelu. Room service oferuje:

  • podawanie posiłków w pokojach hotelowych - śniadań (to posiłki najczęściej serwowane w pokojach gości), obiadów i kolacji,
  • podawanie posiłków w nocy,
  • obsługiwanie przyjęć w apartamentach.

Do obowiązków pracowników działu room service należy także systematyczne uzupełnianie zapasów napojów chłodzących, alkoholowych i bezalkoholowych, znajdujących się w pokojowym mini barku.  

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!