Obsługa Room service
Room service jest formą świadczenia usług gastronomicznych w hotelu. Podawanie potraw i napojów w pokojach gości, tzw. room service, jest częścią gastronomicznej działalności hotelu. Room service oferuje:
- podawanie posiłków w pokojach hotelowych - śniadań (to posiłki najczęściej serwowane w pokojach gości), obiadów i kolacji,
- podawanie posiłków w nocy,
- obsługiwanie przyjęć w apartamentach.
Do obowiązków pracowników działu room service należy także systematyczne uzupełnianie zapasów napojów chłodzących, alkoholowych i bezalkoholowych, znajdujących się w pokojowym mini barku.
Room service jest formą świadczenia usług gastronomicznych w hotelu. Podawanie potraw i napojów w pokojach gości, tzw. room service, jest częścią gastronomicznej działalności hotelu. Room service oferuje:
- podawanie posiłków w pokojach hotelowych - śniadań (to posiłki najczęściej serwowane w pokojach gości), obiadów i kolacji,
- podawanie posiłków w nocy,
- obsługiwanie przyjęć w apartamentach.
Do obowiązków pracowników działu room service należy także systematyczne uzupełnianie zapasów napojów chłodzących, alkoholowych i bezalkoholowych, znajdujących się w pokojowym mini barku.