dpdpickup

Krytyczne Punkty Kontroli

miejsca (procesy, operację jednostkowe), które muszą być opanowane (pod kontrolą) w czasie całego pro­cesu produkcyjnego lub obrotu żywnością. Jeśli nie są dostatecznie nadzorowane, mogą przyczynić się do wystąpienia zagrożenia zdrowotnego lub zepsucia produktu. Zarówno w dokumentacji, jak i podczas realizacji systemu HACCP — w celu nazwania Krytycznego Punktu Kontrolnego — stosuje się najczęściej skrót CCP lub KPK. (ang. Critical Control Points)

miejsca (procesy, operację jednostkowe), które muszą być opanowane (pod kontrolą) w czasie całego pro­cesu produkcyjnego lub obrotu żywnością. Jeśli nie są dostatecznie nadzorowane, mogą przyczynić się do wystąpienia zagrożenia zdrowotnego lub zepsucia produktu. Zarówno w dokumentacji, jak i podczas realizacji systemu HACCP — w celu nazwania Krytycznego Punktu Kontrolnego — stosuje się najczęściej skrót CCP lub KPK. (ang. Critical Control Points)

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!