Cheddar ser
Ser Cheddar jest powszechnie lubiany ze względu na ostry smak. Ludzie nie kojarzą samego sera cheddar jako sera do pizzy, ponieważ nie radzi sobie dobrze z wysoką temperaturą. Zwykle jest składnikiem wielu mieszanek serów do pizzy. Cheddar jest dobrym dodatkiem do każdego ciasta, ponieważ jego mniejsza elastyczność oznacza, że nie pęcznieje tak łatwo jak mozzarella. Ponadto, jeśli wybierzesz ostrzejszy ser cheddar o głębokim pomarańczowym odcieniu, doda on koloru twojej pizzy.
Charakterystyka sera Cheddar
- Smak: Ostry, ziemisty i ostry, ostrość jest bardziej intensywna w przypadku cheddarów o ciemniejszych kolorach
- Zdolność do brązowienia: średnie brązowienie
- Zdolność do topnienia: Niska, tłuszcze mogą oddzielać się od ciał stałych w wysokiej temperaturze
- Rozciągliwość: Niska, z minimalnym wykręcaniem
- Zawartość tłuszczu: 9 gramów na 1 uncję. Plasterek
- Zawartość wilgoci: średnia (34-45%)
Używanie sera Cheddar do pizzy
Chociaż cheddar nie jest sam w sobie świetną opcją na pizzę, dobrze nadaje się do mieszanek serów, aby dodać koloru do mieszanki. Nie krępuj się kreatywnie z serem cheddar i rodzajami pizzy, które chcesz stworzyć. Ze względu na wszechstronność, jaką oferuje ser cheddar, możesz dodawać dodatki, takie jak pikantne mięso lub słodki ananas, aby stworzyć wyjątkowe menu.
Jeśli używasz sera cheddar do pizzy, połącz go z niektórymi z tych dodatków:
- pepperoni
- szynka
- Boczek
- Ananas
- kurczak
- Karmelizowana Cebula
- kapary
- brokuły
Ser Cheddar jest powszechnie lubiany ze względu na ostry smak. Ludzie nie kojarzą samego sera cheddar jako sera do pizzy, ponieważ nie radzi sobie dobrze z wysoką temperaturą. Zwykle jest składnikiem wielu mieszanek serów do pizzy. Cheddar jest dobrym dodatkiem do każdego ciasta, ponieważ jego mniejsza elastyczność oznacza, że nie pęcznieje tak łatwo jak mozzarella. Ponadto, jeśli wybierzesz ostrzejszy ser cheddar o głębokim pomarańczowym odcieniu, doda on koloru twojej pizzy.
Charakterystyka sera Cheddar
- Smak: Ostry, ziemisty i ostry, ostrość jest bardziej intensywna w przypadku cheddarów o ciemniejszych kolorach
- Zdolność do brązowienia: średnie brązowienie
- Zdolność do topnienia: Niska, tłuszcze mogą oddzielać się od ciał stałych w wysokiej temperaturze
- Rozciągliwość: Niska, z minimalnym wykręcaniem
- Zawartość tłuszczu: 9 gramów na 1 uncję. Plasterek
- Zawartość wilgoci: średnia (34-45%)
Używanie sera Cheddar do pizzy
Chociaż cheddar nie jest sam w sobie świetną opcją na pizzę, dobrze nadaje się do mieszanek serów, aby dodać koloru do mieszanki. Nie krępuj się kreatywnie z serem cheddar i rodzajami pizzy, które chcesz stworzyć. Ze względu na wszechstronność, jaką oferuje ser cheddar, możesz dodawać dodatki, takie jak pikantne mięso lub słodki ananas, aby stworzyć wyjątkowe menu.
Jeśli używasz sera cheddar do pizzy, połącz go z niektórymi z tych dodatków:
- pepperoni
- szynka
- Boczek
- Ananas
- kurczak
- Karmelizowana Cebula
- kapary
- brokuły