dpdpickup

Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności

Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności wymaga dokładnej kontroli, która jest możliwa dzięki stworzeniu systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności. Systemy te dotyczą kontroli żywności na wszystkich etapach jej produkcji, tj. od producenta do konsumenta. Należą do nich m.in.:

  • Dobra Praktyka Produkcyjna (GMP)
  • Dobra Praktyka Higieniczna (GHP)
  • System HACCP
  • Norma ISO 9001
  • Międzynarodowy Standard Żywności (IFS)
  • Zrzeszenie Sprzedawców Brytyjskich (BRC)

Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności wymaga dokładnej kontroli, która jest możliwa dzięki stworzeniu systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności. Systemy te dotyczą kontroli żywności na wszystkich etapach jej produkcji, tj. od producenta do konsumenta. Należą do nich m.in.:

  • Dobra Praktyka Produkcyjna (GMP)
  • Dobra Praktyka Higieniczna (GHP)
  • System HACCP
  • Norma ISO 9001
  • Międzynarodowy Standard Żywności (IFS)
  • Zrzeszenie Sprzedawców Brytyjskich (BRC)

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!