transport żywności kurierem

Pierwsze warsztaty z cukiernictwa bankietowego w Akademii Hochland Professional

 Warsztaty z cukiernictwa bankietowego

W ramach Akademii Hochland Professional rozpoczął się cykl szkoleń klienckich w Międzynarodowej Szkole Kulinarnej Ashanti. Pierwsze warsztaty z cukiernictwa bankietowego odbyły się 12 kwietnia. Osoby związane z cukiernictwem i piekarnictwem szkoliły się pod okiem trenerów Macieja Rosińskiego i Mariusza Góreckiego.

W pierwszej części warsztatów Maciej Rosiński zabrał uczestników do świata serników i deserów. Rosiński to cukiernik, szef kuchni, autor książek o nowoczesnym cukiernictwie oraz wykładowca na Chocolate Academy i Międzynarodowej Szkole Kulinarnej Ashanti – a teraz również Akademii Hochland Professional.

Podczas szkolenia przygotowany został mus sernikowy z czarną kruszonką, sernikowy deser Verrines oraz monoporcje z magno, limonką i marakują, a to wszystko na bazie sera twarogowego Creamland. Drugim ekspertem był Mariusz Górecki – finalista Best Pastry Chef 2016, brązowy medalista cukierniczych Mistrzostw Świata w Luksemburgu i ambasador Akademii Hochland Professional.

W czasie warsztatów powstały kompozycje na bazie sera Cremette: sernik baskijski i wertykalny torcik z serowym ganache. Nie zabrakło także wprowadzenia do techniki tynkowania torcików masą z białej czekolady i sera. 

Warsztaty z cukiernictwa bankietowego w Międzynarodowej Szkole Kulinarnej Ashanti uczestnicy ocenili jako bardzo udane, co bardzo nas cieszy. Dziękujemy za przybycie, zaangażowanie i docenienie naszych produktów. Przed nam kolejne spotkania w ramach cyklu szkoleń „Masterclass", dlatego wszystkich zainteresowanych zapraszam do kontaktu oraz do naszej akademii – mówi Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.