Zupy kremy

Jak w wielu branżach, tak i w gastronomii, jest dużo fachowego słownictwa i specyficznych zwrotów. Jeśli się w tym gubisz, sprawdź Słownik gastronomiczny. Dzięki niemu nie poczujesz się obco, zgłębiając wiedzę gastronomiczną.

Zupy o wyglądzie i konsystencji kremu, sporządzane na wywarze zasadniczym ( rosole z drobiu) z dodatkiem zaprawy ze śmietany, maki, jaj oraz przecieranych przez sito lub zmielonych na maszynce szparagów, kalafiorów, zielonego groszku, brukselki, pieczarek czy miasa z kury. W zależności od użytego surowca pochodzi nazwa zupy. Zupy krem podaje sie w filiżankach  z groszkiem ptysiowym, grzankami lub pasztecikami.

Zupy o wyglądzie i konsystencji kremu, sporządzane na wywarze zasadniczym ( rosole z drobiu) z dodatkiem zaprawy ze śmietany, maki, jaj oraz przecieranych przez sito lub zmielonych na maszynce szparagów, kalafiorów, zielonego groszku, brukselki, pieczarek czy miasa z kury. W zależności od użytego surowca pochodzi nazwa zupy. Zupy krem podaje sie w filiżankach  z groszkiem ptysiowym, grzankami lub pasztecikami.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!