Syropy

Jak w wielu branżach, tak i w gastronomii, jest dużo fachowego słownictwa i specyficznych zwrotów. Jeśli się w tym gubisz, sprawdź Słownik gastronomiczny. Dzięki niemu nie poczujesz się obco, zgłębiając wiedzę gastronomiczną.

Używa się ich do przyrządzania napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Są to soki zagęszczone cukrem. Nadają napojom żywszego koloru, nieco orzeźwiającego kwasku i podkreślają owocowy smak. Używa się ich w niewielkich ilościach, ponieważ są bardzo słodkie. Stężenie cukru zazwyczaj nie przekracza 68%.

Używa się ich do przyrządzania napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Są to soki zagęszczone cukrem. Nadają napojom żywszego koloru, nieco orzeźwiającego kwasku i podkreślają owocowy smak. Używa się ich w niewielkich ilościach, ponieważ są bardzo słodkie. Stężenie cukru zazwyczaj nie przekracza 68%.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!