Sos Dip

Jak w wielu branżach, tak i w gastronomii, jest dużo fachowego słownictwa i specyficznych zwrotów. Jeśli się w tym gubisz, sprawdź Słownik gastronomiczny. Dzięki niemu nie poczujesz się obco, zgłębiając wiedzę gastronomiczną.

Dip to korzenny, pikantny, gęsty, zimny sos, w którym zanurza sie potrawy (smazony se, mieso, frytki) przed spożyciem. Najpopularniejsze są mieszanki musztardy, piwa, pokrojonego jajka, drobno posiekanej cebuli, cebuli i pieprzu. Inne kombinacje to chrzan z borówkami, papryka z ogórkiem, cebula z przecierem pomidorowym. 

Dip to korzenny, pikantny, gęsty, zimny sos, w którym zanurza sie potrawy (smazony se, mieso, frytki) przed spożyciem. Najpopularniejsze są mieszanki musztardy, piwa, pokrojonego jajka, drobno posiekanej cebuli, cebuli i pieprzu. Inne kombinacje to chrzan z borówkami, papryka z ogórkiem, cebula z przecierem pomidorowym. 

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!