transport żywności kurierem

Rozchód wewnętrzny (skrót :RW)

W gastronomii - pojęcie określające „ruch wewnętrzny” surowców i innych produktów w obrębie lokalu gastronomicznego.

 

Pojęcie RW w gastronomii najczęściej odnosi się do surowców i oznacza :

  • pobranie surowca z magazynu
  • „ściągnięcie” ze stanów magazynowych (w systemach komputerowych do zarządzania gospodarką magazynową)
  • rozchód surowców ze stanów w wyniku powstałej sprzedaży artykułów gotowych (dań, napojów)

 

 

W gastronomii - pojęcie określające „ruch wewnętrzny” surowców i innych produktów w obrębie lokalu gastronomicznego.

 

Pojęcie RW w gastronomii najczęściej odnosi się do surowców i oznacza :

  • pobranie surowca z magazynu
  • „ściągnięcie” ze stanów magazynowych (w systemach komputerowych do zarządzania gospodarką magazynową)
  • rozchód surowców ze stanów w wyniku powstałej sprzedaży artykułów gotowych (dań, napojów)

 

 

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!