Rozchód wewnętrzny (skrót :RW)
W gastronomii - pojęcie określające „ruch wewnętrzny” surowców i innych produktów w obrębie lokalu gastronomicznego.
Pojęcie RW w gastronomii najczęściej odnosi się do surowców i oznacza :
- pobranie surowca z magazynu
- „ściągnięcie” ze stanów magazynowych (w systemach komputerowych do zarządzania gospodarką magazynową)
- rozchód surowców ze stanów w wyniku powstałej sprzedaży artykułów gotowych (dań, napojów)
W gastronomii - pojęcie określające „ruch wewnętrzny” surowców i innych produktów w obrębie lokalu gastronomicznego.
Pojęcie RW w gastronomii najczęściej odnosi się do surowców i oznacza :
- pobranie surowca z magazynu
- „ściągnięcie” ze stanów magazynowych (w systemach komputerowych do zarządzania gospodarką magazynową)
- rozchód surowców ze stanów w wyniku powstałej sprzedaży artykułów gotowych (dań, napojów)