dpdpickup

Gratisy

Gratisy oznaczają bezpłatne produkty, jakie dostawca dołącza do realizowanego zamówienia. W branży gastronomicznej gratisów udziela się przeważnie z myślą o zbudowaniu lub podtrzymaniu dobrych relacji. Mogą nimi być wyroby spożywcze: alkohol, kawa, słodycze, ale także innego rodzaju produktu jak: odzież (np. kitle, zapaski), drobny sprzęt kuchenny, artykuły biurowe lub inny rodzaj asortymentu związanego z ofertą danego dostawcy. Firmy zainteresowane nawiązaniem współpracy, np. z restauracją, chętnie udzielają gratisów w postaci próbek proponowanych wyrobów.

Dobra rada: zaleca się skrupulatne przechowywanie czy wręcz katalogowanie gratisów, tak aby wykorzystać potencjał z nimi związany, np. celem wewnętrznego motywowania pracowników lub przygotowania niespodzianek dla Klientów lub Gości.

Gratisy oznaczają bezpłatne produkty, jakie dostawca dołącza do realizowanego zamówienia. W branży gastronomicznej gratisów udziela się przeważnie z myślą o zbudowaniu lub podtrzymaniu dobrych relacji. Mogą nimi być wyroby spożywcze: alkohol, kawa, słodycze, ale także innego rodzaju produktu jak: odzież (np. kitle, zapaski), drobny sprzęt kuchenny, artykuły biurowe lub inny rodzaj asortymentu związanego z ofertą danego dostawcy. Firmy zainteresowane nawiązaniem współpracy, np. z restauracją, chętnie udzielają gratisów w postaci próbek proponowanych wyrobów.

Dobra rada: zaleca się skrupulatne przechowywanie czy wręcz katalogowanie gratisów, tak aby wykorzystać potencjał z nimi związany, np. celem wewnętrznego motywowania pracowników lub przygotowania niespodzianek dla Klientów lub Gości.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!