Dysza do spieniania mleka
Podstawowe wyposażenie profesjonalnego ekspresu ciśnieniowego. Dysza umożliwia spienianie mleka umieszczonego w dzbanku (nadawanie mu odpowiedniej tekstury) za wprowadzania do niego pary wodnej. Moc strumienia pary regulowany jest przez obsługującego ekspres baristę.
Z uwagi na tłuszcz wytrącający się z mleka w procesie teksturowania należy pamiętać o zachowaniu szczególnej higieny i czystości urządzenia. Odpowiednia konserwacja ma duży wpływ na jakość.
Podstawowe wyposażenie profesjonalnego ekspresu ciśnieniowego. Dysza umożliwia spienianie mleka umieszczonego w dzbanku (nadawanie mu odpowiedniej tekstury) za wprowadzania do niego pary wodnej. Moc strumienia pary regulowany jest przez obsługującego ekspres baristę.
Z uwagi na tłuszcz wytrącający się z mleka w procesie teksturowania należy pamiętać o zachowaniu szczególnej higieny i czystości urządzenia. Odpowiednia konserwacja ma duży wpływ na jakość.