Cappuccino

Jak w wielu branżach, tak i w gastronomii, jest dużo fachowego słownictwa i specyficznych zwrotów. Jeśli się w tym gubisz, sprawdź Słownik gastronomiczny. Dzięki niemu nie poczujesz się obco, zgłębiając wiedzę gastronomiczną.

Napój kawowy składający się z espresso i odpowiednio steksturowanego mleka, podawany w porcelanowych filiżankach, zazwyczaj jest dekorowany czekoladą lub cynamonem.

Przy przygotowaniu naparu espresso należy zwrócić uwagę na poprawność jego przygotowywania oraz odpowiednią temperaturę filiżanki.

Napój kawowy składający się z espresso i odpowiednio steksturowanego mleka, podawany w porcelanowych filiżankach, zazwyczaj jest dekorowany czekoladą lub cynamonem.

Przy przygotowaniu naparu espresso należy zwrócić uwagę na poprawność jego przygotowywania oraz odpowiednią temperaturę filiżanki.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!