dpdpickup

Bankiet zasiadany

Śniadania, obiady, kolacje mogą być organizowane w formie bankietu zasiadanego. W gastronomii międzynarodowej przyjęcie organizowane w formie śniadania rozpoczyna się ok. godziny 12:30 i trwa mniej więcej 2 go­dziny, a obiad rozpoczyna się ok. godziny 20:00 i trwa ok. 3 godzin.

Gości takiego przyjęcia obowiązują strój wizytowy, natomiast personel obsługi musi być ubrani w smokingi lub frak.

Bankiety zasiadanie są organizowane z okazji takich imprez okolicznościowych jak:

  • wesel,
  • otwarcia targów,
  • wy­staw,
  • jubileuszów,

 

Podczas takiego bankietu od personelu obsługi wymaga się znajomości zasad, planowania i organizowania, takich przyjęć. Personel powinien:

  • umieć przewidzieć odpowiednie pomieszczenia dla danej ilości Gości,
  • dobrać właściwy sprzęt,
  • zaplanować najodpowiedniejszą formę obsługi,
  • opracować plan przyjęcia oraz dobrać potrawy i napoje oraz sposób ich serwowania.

 

Bankiety tego typu wyróżnia bogaty wystrój, dobrze dobrane menu oraz kulturalna i na wysokim poziomie obsługa. Ponadto występuje tylko jeden zestaw potraw i napoi do wyboru.

Bardzo istotne w planowaniu takiego przyjęcia jest szczegółowe omówienie ze zleceniodawcą oferty.

 

Zasady przebieg bankietu zasadnego:

  • po powitaniu Gości zaprasza się ich do Sali gdzie personel obsługi podaje aperitif,   
  • określonej godzinie gospodarz zaprasza Gości do sali w której odbędzie się konsumpcja posiłku,
  • miejsca przy stole są opisane za pomocą wizytówek z imieniem i nazwiskiem Gościa,

Śniadania, obiady, kolacje mogą być organizowane w formie bankietu zasiadanego. W gastronomii międzynarodowej przyjęcie organizowane w formie śniadania rozpoczyna się ok. godziny 12:30 i trwa mniej więcej 2 go­dziny, a obiad rozpoczyna się ok. godziny 20:00 i trwa ok. 3 godzin.

Gości takiego przyjęcia obowiązują strój wizytowy, natomiast personel obsługi musi być ubrani w smokingi lub frak.

Bankiety zasiadanie są organizowane z okazji takich imprez okolicznościowych jak:

  • wesel,
  • otwarcia targów,
  • wy­staw,
  • jubileuszów,

 

Podczas takiego bankietu od personelu obsługi wymaga się znajomości zasad, planowania i organizowania, takich przyjęć. Personel powinien:

  • umieć przewidzieć odpowiednie pomieszczenia dla danej ilości Gości,
  • dobrać właściwy sprzęt,
  • zaplanować najodpowiedniejszą formę obsługi,
  • opracować plan przyjęcia oraz dobrać potrawy i napoje oraz sposób ich serwowania.

 

Bankiety tego typu wyróżnia bogaty wystrój, dobrze dobrane menu oraz kulturalna i na wysokim poziomie obsługa. Ponadto występuje tylko jeden zestaw potraw i napoi do wyboru.

Bardzo istotne w planowaniu takiego przyjęcia jest szczegółowe omówienie ze zleceniodawcą oferty.

 

Zasady przebieg bankietu zasadnego:

  • po powitaniu Gości zaprasza się ich do Sali gdzie personel obsługi podaje aperitif,   
  • określonej godzinie gospodarz zaprasza Gości do sali w której odbędzie się konsumpcja posiłku,
  • miejsca przy stole są opisane za pomocą wizytówek z imieniem i nazwiskiem Gościa,

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!