Aperitif (jako bar)

Jak w wielu branżach, tak i w gastronomii, jest dużo fachowego słownictwa i specyficznych zwrotów. Jeśli się w tym gubisz, sprawdź Słownik gastronomiczny. Dzięki niemu nie poczujesz się obco, zgłębiając wiedzę gastronomiczną.

Wiele hoteli pierwszej klasy prowadzi własne bary. Gość przed posiłkiem lub po nim chętnie się czegoś napije. Jeśli w restauracji nie ma wolnych stolików, kelner proponuje miejsce przy barze. Tutaj Gość może poczekać, zamówić aperitif i wybrać posiłek z menu. Gdy zwolni się miejsce w restauracji, kelner zaprowadzi Gościa do wolnego stolika. 

Wiele hoteli pierwszej klasy prowadzi własne bary. Gość przed posiłkiem lub po nim chętnie się czegoś napije. Jeśli w restauracji nie ma wolnych stolików, kelner proponuje miejsce przy barze. Tutaj Gość może poczekać, zamówić aperitif i wybrać posiłek z menu. Gdy zwolni się miejsce w restauracji, kelner zaprowadzi Gościa do wolnego stolika. 

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!