dpdpickup

Relacja z karnawałowej kolacji w nowej restauracji Gan bei w centrum Warszawy

Gan bei restauracja w centrum warszawy
Data rozpoczęcia
14.02.2024
Data zakończenia
14.02.2024

Karnawał to absolutnie najlepszy czas na celebrowanie życia w towarzystwie wybornego jedzenia. Okazją, która dodatkowo wzmocniła tegoroczną końcówkę naszego karnawału, są obchody Chińskiego Nowego Roku. Kumulację tych hucznych tradycji skutecznie wykorzystała restauracja Gan bei, organizując wieczór otwarcia pełen smakowitych atrakcji!

Iście karnawałowa uczta dla podniebienia, połączona ze świętowaniem Nowego Roku – w Gan bei w sercu Warszawy zawrzało od wielkiego ucztowania i celebracji. Kulinarna podróż po Chinach, Japonii, Indiach, Tajlandii i innych zakątkach kontynentu azjatyckiego przyciągnęła prawdziwych miłośników Orientu. W czym rozsmakowali się goście podczas karnawałowej kolacji?

W pierwszej kolejności zostały podane zimne przystawki takie jak Sake tataki, Beef tataki oraz Seafood Seviche. Następnie goście mogli rozsmakować się w wariacjach sushi (Rainbow Dragon, Kakiage Łosoś, Mamenori Avocado Tartare), które przygotował Petro Gudzovatyi. To jeden z bardziej utalentowanych Szefów Kuchni Sushi, posiadający profesjonalny certyfikat AJSA | WSII (All Japan Sushi association) otrzymany w 2018 roku w Japonii. Kolejnym doświadczeniem były dania główne. Na stole pojawiła się kaczka po pekińsku z chińskimi naleśnikami, ogórkami, zieloną cebulą i sosem pekińskim, ostra chrupiąca cukinia w sosie śliwkowym z chili, krewetki tygrysie w tajskim sosie curry oraz ryż i rajta. Zwieńczeniem całej uczty był deser, czyli perełki tapioki oraz mochi.

Gan bei restauracja w centrum warszawy 2

Jak dobrze wiemy, tym bez czego nawet najlepsze jedzenie nie zrobi wyjątkowego wrażenia, jest atmosfera miejsca. Klimat rodem z obchodów Chińskiego Nowego Roku, rozgrzewające rytmy muzyki oraz opowieści o tym, co łączy – jedzeniu. 

Gan bei restauracja w centrum warszawy 3

Atmosfera harmonii wnętrz i niepowtarzalny smak dań restauracji Gan bei zanurzyły gości w egzotycznej idylli Azji, z której trudno było wrócić do codzienności. Wyjątkowy, karnawałowy wieczór bogato okraszony zdjęciami i relacjami będzie długo wspominanym spotkaniem z wybornym jedzeniem i kulturą Azji, która pasjonuje, inspiruje i intryguje nie tylko warszawskich smakoszy.

Przedstawiciele restauracji Gan bei zachęcają, by razem z nimi wejść do świata ponad 200 dań kuchni indochińskiej, dostosowanych do gustów europejskich i odnaleźć swoje ulubione smaki w azjatyckim wydaniu!

 

Inne wydarzenia gastronomiczne

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!