VarioCookingCenter – nowy wymiar gotowania

VarioCookingCenter – nowy wymiar gotowania

2,5 minuty! Tylko tyle wystarczy, aby włączyć urządzenie i rozpocząć smażenie. To zadanie specjalne osiągalne z VarioCookingCenter firmy RATIONAL. Urządzenie wyposażone w wysoce wydajny system grzewczy VarioBoost stanowi gwarancję oszczędności czasu i kosztów w profesjonalnej kuchni.

Obsługa w ramach a'la carte wymaga jednocześnie szybkości i elastyczności. Dotyczy to szczególnie błyskawicznego przygotowywania dań – na przykład idealnie usmażonego steka czy smakowicie przyrządzonego risotto z łososiem. Dlatego bardzo istotny jest czas nagrzewania urządzenia już od samego momentu włączenia.

VarioCookingCenter cechuje rekordowa prędkość nagrzewania od 0 do 200°C. Urządzenie utrzymuje daną temperaturę nawet po umieszczeniu w nim dużej ilości zimnych produktów. Siatkowa struktura opatentowanego systemu grzewczego VarioBoost oddaje temperaturę przez cienkie dno kadzi, a następnie szybko i równomiernie przekazuje ją do przyrządzanych potraw, zapobiegając przypaleniu i kipieniu.

- Opatentowany system grzewczy VarioBoost pozwala kucharzom osiągać pożądane rezultaty nawet o 4 razy szybciej, zużywając przy tym nawet 40% mniej energii niż tradycyjne sprzęty kuchenne. Dzięki wyjątkowej mocy grzewczej temperatura jest utrzymywana na stałym poziomie, a  sok nie wydostaje się przy tym z mięsa, co oznacza lepszą jakość potraw i nawet o 17% niższy spadek masy produktu - wyjaśnia Daniel Sielicki, National Corporate Chef w RATIONAL Sp. z o.o.

VarioCookingCenter

Za pomocą VarioCookingCenter możliwe jest zarówno gotowanie, smażenie, jak i frytowanie. Nie potrzeba dodatkowych sprzętów. Specjalistom z firmy RATIONAL udało sie osiągnąć prosty i jednocześnie imponujacy sposób uzyskania oszczędności czasu, co w szczegóności zauważalne jest na przykładzie gotowania makaronu.

Wielofunkcyjne urządzenie zaprezentowano podczas Targów EuroGastro.
 

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!