Znamy skład Jury Konkursu “Czas na rybę!”
Znamy skład Jury oceniających konkursowe potrawy z karpiem w roli głównej, podczas tegorocznej edycji Konkursu “Czas na rybę!”. Tak jak zapowiadano, będzie profesjonalnie, obiektywnie i międzynarodowo!
Jest jeszcze czas, żeby dołączyć do grona uczestników! Organizatorzy czekają na zgłoszenia do 13 września 2024 r. W konkursowej potrawie musi się znaleźć karp opolski oraz warzywa kiszone z Gospodarstwa Rolnego Michała Sznajdera. Jeśli uczestnicy będą używali produktów tłuszczowych - zapewni je firma Bunge - właściciel marki Kruszwica. Najwyższej jakości przypraw dostarczy firma Darpol.
Jury Konkursu dla profesjonalistów, który odbędzie się w dn. 5.10.2024 r.
- Marcin Bielec
- Jean Bos
- Krzysztof Gawlik
- Wojciech Harapkiewicz
- Wolfgang P. Menge
- Joanna Ochniak
- Marcin Przybysz
- Giancarlo Russo
- Marcin Soból
- Robert Sowa
- Paweł Stawicki
- Krzysztof Robert Szulborski
- Jarosław Uściński
- Jarek Walczyk
Jury Konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych, który odbędzie się w dn. 4.10.2024
- Janusz Garncarczyk
- Radosław Kłapacz
- Krzysztof Malinowski
- Marek Namysłowski
- Joanna Ochniak
- Artur Piotrowski
- Krzysztof Wierzba
Jest o co walczyć!
Nie tylko prestiż i dobra zabawa!
Profesjonaliści walczą o nominację do Kulinarnego Pucharu Polski oraz nagrodę o wartości 8000 zł. Dodatkowo firma UNOX zaprasza lauereatów na zwiedzanie fabryki pieców we Włoszech!
Uczniowie mają do wygrania nagrody o wartości do 2400 zł oraz minimalnie tygodniowy staż u szefa kuchni ze stowarzyszenia Euro-Toques Polska.