Wigilia Szefów Kuchni w Łodzi
Święta to bardzo intensywny czas, szczególnie w branży gastronomicznej. Wielu Szefów Kuchni spędza je na przygotowaniach do świątecznych gal organizowanych przez firmy, restauracje, ale i osoby prywatne. Aby i kucharze mogli poczuć magiczny klimat Świąt, 5 grudnia Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy zorganizowało Wigilię Szefów Kuchni w hotelu Jan Sander.
Na Wigilijnej Kolacji spotkało się ok. 80 osób - kucharze z całej Polski oraz przedstawiciele firm, w tym marki Debic. Celem eventu było pokazanie, że świat nieustannie się zmienia, a wraz z nim gotowanie i spojrzenie na tradycyjne potrawy. Kolację podano w konwencji menu degustacyjnego. Można było spróbować tradycyjnych potraw wigilijnych, ale także ich nowoczesnych wersji.
Podczas spotkania panowała iście świąteczna atmosfera. To doskonała okazja do tego, aby na chwilę zwolnić, usiąść i spróbować doskonałych potraw, które zostały przygotowane wspólnie przez uczestniczących w Wigilii kucharzy. Na uwagę szczególnie zasługiwały policzki z żabnicy oraz polędwica z dorsza. Na bazie naszych śmietanek przygotowano wyśmienity sos do polędwicy z dorsza, a nasze masło wzbogaciło smak smażonych ryb oraz owoców morza – mówi Estera Donder Sales Representative w Debic.
Podczas kolacji goście mogli nie tylko wymienić się doświadczeniami i porozmawiać o świątecznych elementach dekoracyjnych i kulinarnych, ale i spróbować przygotowanych potraw i posłuchać występu gitarzysty. Święta to czas szczególny dla wszystkich, pod każdym względem - również kulinarnym.