Słodki butik batida Grzybowska już otwarty
Przez Batidę do serca (już od 27 lat w Warszawie)
Batida otworzyła 6 grudnia 2017 r. swój ósmy słodki butik w Warszawie, który jest
zlokalizowany w Hilton Hotel & Convention Centre (ul. Grzybowska 63, 00-844 Warszawa,
wejście od ul. Wroniej).
Batida od 27 lat inspiruje mieszkańców Warszawy do odkrywania nowych smaków.
Połączenie tradycji i nowatorskich pomysłów sprawia, że słodkości batidy są doceniane
zarówno przez młodszych jak i starszych klientów. W stałej sprzedaży znajdują się takie
klasyki jak: duet czekoladowy, kremówka francuska czy ciasto miłości, jednak prawdziwi
smakosze wiedzą doskonale, że za charakterystycznymi białymi ladami pojawiają się
regularnie zupełnie nowe kompozycje smakowe.
Najnowsze smaki batidy to:
Przez batidę do serca: mus z ciemnej czekolady z wkładką malinową na czekoladowym
biszkopcie bezglutenowym.
Karmelowo-orzechowe: mus z mlecznej czekolady na biszkopcie czekoladowym z
wkładką karmelową, feuilletine z nutką soli i polewą karmelową, udekorowane orzechami
laskowymi.
Mus czekoladowy batida: w nowej odsłonie, czyli mus czekoladowy obłożony białymi i
ciemnymi płatkami czekolady na biszkopcie.
CIEKAWOSTKA: Mus powstał z czekolady stworzonej specjalnie dla nas we francuskim
Laboratorium Or Noir. Dzięki połączeniu specjalnie wyselekcjonowanych nasion kakao z
Ekwadoru, Wysp Świętego Tomasza i Książęcej oraz z Madagaskaru zachwyca swoim
owocowym posmakiem z delikatną nutą wanilii i cynamonu.
Słodkie butiki to autorski pomysł, połączenie piekarni z kawiarnią, miejsce spotkań
biznesowych i prywatnych. Za charakterystycznymi białymi ladami znajdują się ciastka,
torty, macarons (tłum. makaroniki) oraz ręcznie wyrabiane praliny z oryginalnymi
nadzieniami, które zachwycają swoją dopracowaną i elegancką formą oraz oryginalnym
smakiem. Firma przywiązuje ogromną wagę do jakości używanych produktów, które
pochodzą od znanych i sprawdzonych przez lata dostawców.
Batida ma w stałej ofercie również wyborne francuskie wypieki oraz wytrawne pozycje
takie jak: quiche, kanapki, sałaty oraz lunche dnia.
Batida to rodzinna firma zarządzana przez trzy pokolenia kobiet - Jadwigę, Jolantę i
Caroline Radziszewskie. „Przywiązujemy dużą wagę do wartości takich jak szczerość,
pracowitość, miła atmosfera pracy, szacunek do drugiego człowieka, otwartość na nowe
pomysły i chęć do działania. Idziemy z duchem czasu, jako jedna z niewielu cukierni
prowadzimy sprzedaż online naszych wyrobów na słono i na słodko. Nasi Klienci, którzy
od lat składają zamówienia na potrawy świąteczne (Święta Bożego Narodzenia i Święta
Wielkanocne), zaczynają korzystać z e-sklepu, ceniąc sobie wygodę i możliwość złożenia
zamówienia z domu.” - wspomina Jolanta Radziszewska, prezes Batida. Dodając jeszcze:
„Od czasu otworzenia pierwszej batidy przy ul. Nowogrodzkiej w Warszawie wiele się
zmieniło, jednak to, co pozostało niezmienne przez te wszystkie lata to nasz zapał do
pracy oraz chęć podejmowania nowych wyzwań. Wiele lat temu zrealizowaliśmy pierwsze
zamówienie cateringowe szyte na miarę, dzisiaj z powodzeniem prowadzimy profesjonalny
dział cateringu, pracując zarówno z Klientami indywidualnymi jak i z dużymi firmami.”
Magdalena Łukasiewicz
Portal gastronomiczny GastroWiedza.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.