Market świeżości DPD

Słodki butik batida Grzybowska już otwarty

Słodki butik batida Grzybowska już otwarty

Batida

Batida

Batida

Przez Batidę do serca (już od 27 lat w Warszawie)

Batida otworzyła 6 grudnia 2017 r. swój ósmy słodki butik w Warszawie, który jest

zlokalizowany w Hilton Hotel & Convention Centre (ul. Grzybowska 63, 00-844 Warszawa,

wejście od ul. Wroniej).

Batida od 27 lat inspiruje mieszkańców Warszawy do odkrywania nowych smaków.

Połączenie tradycji i nowatorskich pomysłów sprawia, że słodkości batidy są doceniane

zarówno przez młodszych jak i starszych klientów. W stałej sprzedaży znajdują się takie

klasyki jak: duet czekoladowy, kremówka francuska czy ciasto miłości, jednak prawdziwi

smakosze wiedzą doskonale, że za charakterystycznymi białymi ladami pojawiają się

regularnie zupełnie nowe kompozycje smakowe.

Najnowsze smaki batidy to:

Przez batidę do serca: mus z ciemnej czekolady z wkładką malinową na czekoladowym

biszkopcie bezglutenowym.

Karmelowo-orzechowe: mus z mlecznej czekolady na biszkopcie czekoladowym z

wkładką karmelową, feuilletine z nutką soli i polewą karmelową, udekorowane orzechami

laskowymi.

Mus czekoladowy batida: w nowej odsłonie, czyli mus czekoladowy obłożony białymi i

ciemnymi płatkami czekolady na biszkopcie.

CIEKAWOSTKA: Mus powstał z czekolady stworzonej specjalnie dla nas we francuskim

Laboratorium Or Noir. Dzięki połączeniu specjalnie wyselekcjonowanych nasion kakao z

Ekwadoru, Wysp Świętego Tomasza i Książęcej oraz z Madagaskaru zachwyca swoim

owocowym posmakiem z delikatną nutą wanilii i cynamonu.

BatidaBatida

Słodkie butiki to autorski pomysł, połączenie piekarni z kawiarnią, miejsce spotkań

biznesowych i prywatnych. Za charakterystycznymi białymi ladami znajdują się ciastka,

torty, macarons (tłum. makaroniki) oraz ręcznie wyrabiane praliny z oryginalnymi

nadzieniami, które zachwycają swoją dopracowaną i elegancką formą oraz oryginalnym

smakiem. Firma przywiązuje ogromną wagę do jakości używanych produktów, które

pochodzą od znanych i sprawdzonych przez lata dostawców.

Batida ma w stałej ofercie również wyborne francuskie wypieki oraz wytrawne pozycje

takie jak: quiche, kanapki, sałaty oraz lunche dnia.

Batida to rodzinna firma zarządzana przez trzy pokolenia kobiet - Jadwigę, Jolantę i

Caroline Radziszewskie. „Przywiązujemy dużą wagę do wartości takich jak szczerość,

pracowitość, miła atmosfera pracy, szacunek do drugiego człowieka, otwartość na nowe

pomysły i chęć do działania. Idziemy z duchem czasu, jako jedna z niewielu cukierni

prowadzimy sprzedaż online naszych wyrobów na słono i na słodko. Nasi Klienci, którzy

od lat składają zamówienia na potrawy świąteczne (Święta Bożego Narodzenia i Święta

Wielkanocne), zaczynają korzystać z e-sklepu, ceniąc sobie wygodę i możliwość złożenia

zamówienia z domu.” - wspomina Jolanta Radziszewska, prezes Batida. Dodając jeszcze:

„Od czasu otworzenia pierwszej batidy przy ul. Nowogrodzkiej w Warszawie wiele się

zmieniło, jednak to, co pozostało niezmienne przez te wszystkie lata to nasz zapał do

pracy oraz chęć podejmowania nowych wyzwań. Wiele lat temu zrealizowaliśmy pierwsze

zamówienie cateringowe szyte na miarę, dzisiaj z powodzeniem prowadzimy profesjonalny

dział cateringu, pracując zarówno z Klientami indywidualnymi jak i z dużymi firmami.”

Batida

 

Magdalena Łukasiewicz

Portal gastronomiczny GastroWiedza.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!