• Doradztwo gastronomiczne

  • Sprawdź nasze usługi w gastronomii

    Usługi prawne w gastronomii

Michał Molenda w zespole Akademii Inspiracji Makro

Michał Molenda w zespole AI Makro

Michał Molenda dołączył do zespołu Akademii Inspiracji Makro jako drugi szef kuchni. Do jego głównych zadań należeć będzie rozwój oferty szkoleń dla branży gastronomicznej.

W Akademii Inspiracji Makro Michał Molenda odpowiedzialny będzie za rozwój oferty szkoleń skierowanej do branży gastronomicznej, w tym zarówno warsztaty kulinarne, wpisujące się w obecne, jak i nadchodzą trendy na polskim rynku gastronomicznym, a także szkolenia o charakterze biznesowym, takie jak: efektywne budowanie menu czy optymalizacja food costu. W swoich działaniach będzie miał na celu przede wszystkim wprowadzenie innowacyjnego podejścia do szkoleń prowadzonych w Akademii.

Michał Molenda to szef kuchni, który wiedzę i doświadczenie zdobywał m.in. dwukrotnie w londyńskim oddziale paryskiej Akademii Sztuki Kulinarnej  Le Cordon Bleu czy londyńskim hotelu Sovoy. Swój warsztat ćwiczył u takich szefów kuchni jak: Gordon Ramsey, Alain Ducasse, Jamie Simpson, Michel Roth. W 2015 roku po powrocie do Polski został szefem kuchni w nadmorskim Rosevia Resort, a następnie w warszawskiej Kuchni Otwartej, pełnił również funkcję dyrektora gastronomii w Hotelu Sopot. Od 2 lat Michał Molenda występuje również jako kucharz-prowadzący w programie „Pytanie na Śniadanie”.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!