dpdpickup

Postaw na lokal serwujący kurczaka. Sprawdź, dlaczego kurczak w panierce to pewny i dochodowy biznes

Lokal serwujący kurczaka to pewny i dochodowy biznes

Tortilla z kurczakiem, burger z kurczaka, kurczakowe przekąski… na bazie kurczaka możesz przygotować niezwykle urozmaicone menu. Jeśli więc zamierzasz otworzyć lokal gastronomiczny i zastanawiasz się, na co postawić – podpowiadamy: postaw na kurczaka. Mamy dla Ciebie garść inspiracji i zestaw konkretnych wskazówek. Sprawdź, dlaczego warto zainwestować w biznes gastronomiczny serwujący kurczaka. 

Kurczak w panierce to dobry pomysł na biznes

Dobry pomysł na biznes gastronomiczny to połowa sukcesu. Wybór odpowiedniego rodzaju gastronomii to kluczowy moment dla Twojego biznesu. Warto dobrze poznać rynek i odpowiedzieć na pytanie: jakiego lokalu brakuje w okolicy? Po jakie dania mieszkańcy chętnie sięgają? Jakie są ich kulinarne przyzwyczajenia? Co sprzedaje się dobrze niezależnie od sezonu? Jeśli odpowiedzią na te pytania, jest „kurczak w panierce”, to otworzenie lokalu z kurczakiem będzie zarówno dobrą jak i bezpieczną inwestycją.

Kurczak w panierce – zawsze w modzie

Moda na dania z kurczaka w amerykańskim stylu nieustannie się upowszechnia i zakorzenia. Kurczaka w panierce lubi każdy, niezależnie od wieku i płci. Z przyjemnością sięgają po niego zarówno dorośli, jak i dzieci. Świetnie sprawdza się jako śniadanie, przekąska, czy główny posiłek. Można przygotowywać go na różne sposoby i bez problemu serwować na wynos. Zamówiony na dowóz hamburger z kurczaka czy wrap z kurczakiem nie sprawi kłopotu z dostarczeniem. Poza tym dania na bazie kurczaka doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.  

Łatwa technologia

Aby przygotować kurczaka w złotej, apetycznie postrzępionej i chrupiącej panierce, wystarczy sprawdzona receptura i dobrej jakości produkty. Na rynku z pewnością znajdziesz polskie marki, które pozwolą Ci przygotować smacznego kurczaka. Takiego, który będzie nie tylko pysznie smakował, ale także zachwyci wyglądem.

U producenta panierki do kurczaka Holly Powder znajdziesz nie tylko najwyższej jakości panierkę czy marynatę do kurczaka. Współpracując z marką możesz liczyć na bezpłatne, kompleksowe wsparcie! Od pomocy przy otwieraniu lokalu gastronomicznego, przez opracowanie menu i receptur, po materiały marketingowe. Wybierając dostawcę produktów, warto zwrócić uwagę na to, czy oferuje takie wsparcie. Współpraca z doświadczoną w branży marką (jak właśnie np. Holly Powder), to nieoceniona pomoc, zwłaszcza na starcie.

kurczak w panierce jako biznes

Jeden kurczak – wiele możliwości

Kurczak w panierce to świetna baza do stworzenia urozmaiconego i atrakcyjnego menu. Dobre mięso i złota panierka do kurczaka może być podstawą wielu pysznych dań. Posiadając tak opanierowanego kurczaka przygotujesz nie tylko kubełek pełen chrupiących skrzydełek, ale dużo, dużo więcej. Atrakcyjnie wyglądające kanapki, fit sałatki, hamburgera z kurczaka czy przekąski – zarówno na ciepło, jak i na zimno. Tortilla z kurczakiem, bagietka z kurczakiem czy stripsy z frytkami to dania, które świetnie się sprzedają. I są niezwykle popularne.

Przeczytaj także: https://hollypowder.pl/marketing-i-szkolenia/otworz-lokal-z-kurczakiem/

Niskie koszty wejścia w biznes

Ogromnym atutem serwowania dań z kurczaka jest fakt, że przyrządzenie ich jest łatwe i szybkie. Nie wymaga posiadania specjalistycznego sprzętu. Bazując na podstawowym zaopatrzeniu dla gastronomii, możesz przygotować naprawdę rozbudowane menu. Na początku wystarczy Ci po prostu dobra frytkownica! Do przygotowania kurczaka w panierce potrzebujesz nie tylko niewiele sprzętu, ale także niewiele miejsca. Dzięki temu możesz pozwolić sobie na wynajęcie mniejszego lokalu, z niewielkim zapleczem gastronomicznym.

Kurczak w amerykańskim stylu to nie tylko fast food

Czy lokal gastronomiczny z kurczakiem w panierce powinien mieć charakter fast foodu? Oczywiście, że nie! Punkty gastronomiczne serwujące kurczaka coraz częściej przypominają kameralne restauracje, w których miło spędzać czas. Tu liczy się Twój pomysł na lokal, na jego klimat i charakter.

Kurczak w chrupiącej panierce świetnie sprawdzi się zarówno w barze szybkiej obsługi, jak i w miejscu, do którego można przyjść z rodziną, na romantyczną kolację czy piwo ze znajomymi. Ty decydujesz, jaki efekt chcesz uzyskać.

Twój własny lokal z kurczakiem w panierce

Serwowanie kurczaka może być świetnym pomysłem na biznes. Z Twoją inwencją, profesjonalnym wsparciem i smacznym kurczakiem w kilku odsłonach – możesz osiągnąć sukces. Lubisz pewne inwestycje i marzysz o swoim punkcie gastronomicznym? Zatem pomysł otwarcia lokalu serwującego kurczaka w panierce, jest właśnie dla Ciebie.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!