Lody w proszku czyli gotowy pomysł na własny biznes
Szukasz pomysłu na rentowny biznes? Marzysz o porzuceniu pracy na etacie i otworzeniu własnego lokalu z gastronomią? Postaw na punkt z lodami! Lody w proszku to szybki i sprawdzony pomysł na biznes. Wystarczy kupno używanej maszyny do lodów, wynajęcie niewielkiego lokalu z oknem podawczym i dobry koncentrat lodowy, by cieszyć się zyskiem i upragnionym "byciem na swoim".
Lody w proszku czyli gotowe rozwiązanie właśnie dla Ciebie
Aby przygotować lody, wystarczy koncentrat lodów połączyć z wodą i umieścić w maszynie. Po kilku minutach chłodzenia można serwować pyszne, kręcone lody. Banalnie proste i... opłacalne. Lody to produkt wysokomarżowy. Koszt produkcji jednego loda to około 50 groszy, cena dla klienta - powyżej 5 zł. Jest duże prawdopodobieństwo, że w ciągu pierwszego miesiąca działalności zwróci Ci się koszt automatu do lodów. Jest tylko jeden warunek.
Lody w proszku, które naprawdę świetnie smakują
Wybierając koncentrat lodowy, postaw na jakość - to klucz do Twojego sukcesu. Lody, które przygotujesz z proszku, powinny wyróżniać się smakiem, dobrym składem, idealną konsystencją. Jak uzyskać satysfakcjonujący efekt i serwować najlepsze lody włoskie i świderki?
Wybierz koncentrat lodowy od sprawdzonego producenta
Czyli taki, który posiada prosty i krótki skład. Bez zbędnych chemicznych dodatków i sztucznych aromatów. Postaw na lody w proszku, których smak wynika z użycia naturalnych składników. Na przykład producent lodów Lykke do swoich lodów czekoladowych dodaje renomowanego kakao Van Houten, do śmietankowych - wysokiej jakości białej czekolady. To zdecydowanie wyróżnia go na rynku. I sprawia, że lody na bazie takiej receptury, są po prostu niezwykle smaczne.
Idealne lody muszą smakować i... wyglądać
Jeśli zaserwujesz komuś lody, które będą wodniste czy grudkowate, to możesz być pewny - więcej nie odwiedzi Twojej lodziarni. By mieć pewność, że konsystencja i wygląd serwowanych przez Ciebie lodów będą satysfakcjonujące, wybieraj te mieszanki do lodów z automatu, które łatwo i szybko się rozpuszczają.
Puszyste softy i wysokie świdry
Musisz pamiętać, że w zależności od rodzaju lodów, ich wygląd będzie różny. Jeśli serwujesz lody włoskie, zadbaj o to, by mieszanka do lodów włoskich łatwo się napowietrzała i dawała efekt puszystego, miękkiego i lekkiego loda.
Serwując lody świderki, zwróć uwagę, czy ich konsystencja jest odpowiednio zmrożona i pozbawiona rozwarstwień. Lody amerykańskie zamrażane są w niższej temperaturze, dzięki czemu wolniej się topią i można je serwować w postaci bardzo wysokich świderków.
Producent lodów w najbardziej popularnych smakach
Które smaki lodów cieszą się największą popularnością? Te najbardziej tradycyjne i klasyczne: czekoladowe i śmietankowe oraz owocowe: truskawkowe i jagodowe. Na te właśnie smaki postawił wspomniany wcześniej producent lodów Lykke. Zatem, aby zainteresować gości ofertą swojej lodziarni, nie musisz eksperymentować i oferować bogatego wyboru smaków. Wystarczą te cztery rodzaje - grunt, by były naprawdę dobre.
Sposób przygotowania lodów z proszku
Sposób przygotowania lodów z proszku jest bardzo prosty i zajmuje mniej niż kwadrans. Koncentrat lodów należy dokładnie rozpuścić w wodzie: wystarczy zawartość torebki wsypać do zimnej, najlepiej przegotowanej wody i odczekać kilka minut, by aktywowały się wszystkie substancje. Tak przygotowaną mieszankę można już umieścić w automacie. Lody w Twojej lodziarni może przygotować każdy - łatwość przyrządzenia lodów sprawia, że bez trudu znajdziesz personel, który będzie je serwował.
Smaczne lody, słodki biznes
Lody na bazie proszku to gotowe i sprawdzone rozwiązanie. Pozwala Ci oferować atrakcyjne produkty na bazie receptur opracowanych z najwyższą starannością - bez eksperymentowania, bez starty czasu, bez ryzyka porażki. Postaw na wysoką jakość produktów, serwuj lody i z powodzeniem rozkręcaj swój własny, słodki biznes.