Wyposażenie gastronomiczne
Wyposażenie gastronomiczne, to w zasadzie całość sprzętu i umeblowania niezbędne do przygotowywania posiłków, przechowywania produktów i dbania o czystość w naszej kuchni gastronomicznej. Od wyposażenia, którym dysponujemy, zależy m.in. jakość produktów, które będziemy przygotowywać i wydajność naszego personelu. Odpowiednio dobierając sprzęt, zaoszczędzimy też energię i mniej wydamy na eksploatację. Rodzaje wyposażenia gastronomicznego możemy podzielić w następujący sposób:
- urządzenia do mechanicznej obróbki żywności,
- urządzenia chłodnicze,
- urządzenia do cieplnej obróbki żywności,
- sprzęt do mycia naczyń,
- urządzenia i automaty do dystrybucji napojów,
- urządzenia i sprzęt do transportu wewnętrznego,
- urządzenia elektroniczno-komputerowe części usługowo-handlowej lokalu gastronomicznego,
- meble gastronomiczne,
- bielizna i zastawa stołowa,
- pomocniczy sprzęt gastronomiczny.
Wyposażenie gastronomiczne, to w zasadzie całość sprzętu i umeblowania niezbędne do przygotowywania posiłków, przechowywania produktów i dbania o czystość w naszej kuchni gastronomicznej. Od wyposażenia, którym dysponujemy, zależy m.in. jakość produktów, które będziemy przygotowywać i wydajność naszego personelu. Odpowiednio dobierając sprzęt, zaoszczędzimy też energię i mniej wydamy na eksploatację. Rodzaje wyposażenia gastronomicznego możemy podzielić w następujący sposób:
- urządzenia do mechanicznej obróbki żywności,
- urządzenia chłodnicze,
- urządzenia do cieplnej obróbki żywności,
- sprzęt do mycia naczyń,
- urządzenia i automaty do dystrybucji napojów,
- urządzenia i sprzęt do transportu wewnętrznego,
- urządzenia elektroniczno-komputerowe części usługowo-handlowej lokalu gastronomicznego,
- meble gastronomiczne,
- bielizna i zastawa stołowa,
- pomocniczy sprzęt gastronomiczny.