dpdpickup

Wyposażenie gastronomiczne

Wyposażenie gastronomiczne, to w zasadzie całość sprzętu i umeblowania niezbędne do przygotowywania posiłków, przechowywania produktów i dbania o czystość w naszej kuchni gastronomicznej. Od wyposażenia, którym dysponujemy, zależy m.in. jakość produktów, które będziemy przygotowywać i wydajność naszego personelu. Odpowiednio dobierając sprzęt, zaoszczędzimy też energię i mniej wydamy na eksploatację. Rodzaje wyposażenia gastronomicznego możemy podzielić w następujący sposób:

  • urządzenia do mechanicznej obróbki żywności,
  • urządzenia chłodnicze,
  • urządzenia do cieplnej obróbki żywności,
  • sprzęt do mycia naczyń,
  • urządzenia i automaty do dystrybucji napojów,
  • urządzenia i sprzęt do transportu wewnętrznego,
  • urządzenia elektroniczno-komputerowe części usługowo-handlowej lokalu gastronomicznego,
  • meble gastronomiczne,
  • bielizna i zastawa stołowa,
  • pomocniczy sprzęt gastronomiczny.

Wyposażenie gastronomiczne, to w zasadzie całość sprzętu i umeblowania niezbędne do przygotowywania posiłków, przechowywania produktów i dbania o czystość w naszej kuchni gastronomicznej. Od wyposażenia, którym dysponujemy, zależy m.in. jakość produktów, które będziemy przygotowywać i wydajność naszego personelu. Odpowiednio dobierając sprzęt, zaoszczędzimy też energię i mniej wydamy na eksploatację. Rodzaje wyposażenia gastronomicznego możemy podzielić w następujący sposób:

  • urządzenia do mechanicznej obróbki żywności,
  • urządzenia chłodnicze,
  • urządzenia do cieplnej obróbki żywności,
  • sprzęt do mycia naczyń,
  • urządzenia i automaty do dystrybucji napojów,
  • urządzenia i sprzęt do transportu wewnętrznego,
  • urządzenia elektroniczno-komputerowe części usługowo-handlowej lokalu gastronomicznego,
  • meble gastronomiczne,
  • bielizna i zastawa stołowa,
  • pomocniczy sprzęt gastronomiczny.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!