Warzywa mrożone (Mrożonka)
Zamrożony produkt żywnościowy mrożony w temperaturach od –25 do –40°C przeznaczony do długotrwałego przechowywania w temperaturach ok. –18°C, w których zahamowany jest proces jełczenia tłuszczów i niemal całkowicie wstrzymany jest rozwój drobnoustrojów. Wielu producentów mrożonych warzyw dokłada wszelkich starań, aby ich produkty komponowane były z wysokiej jakości zbiorów i podlegały szczególnej kontroli standardów sanitarnych. Dodając do tego całoroczną dostępność i atrakcyjny stosunek ceny do jakości, mrożone warzywa są często wybierane przez firmy cateringowe i wszystkie typy biznesów gastronomicznych.
Zamrożony produkt żywnościowy mrożony w temperaturach od –25 do –40°C przeznaczony do długotrwałego przechowywania w temperaturach ok. –18°C, w których zahamowany jest proces jełczenia tłuszczów i niemal całkowicie wstrzymany jest rozwój drobnoustrojów. Wielu producentów mrożonych warzyw dokłada wszelkich starań, aby ich produkty komponowane były z wysokiej jakości zbiorów i podlegały szczególnej kontroli standardów sanitarnych. Dodając do tego całoroczną dostępność i atrakcyjny stosunek ceny do jakości, mrożone warzywa są często wybierane przez firmy cateringowe i wszystkie typy biznesów gastronomicznych.