dpdpickup

Ser kozi

Ser kozi wytwarzany jest z mleka koziego. Jest miękki i kremowy, gdy jest młody i można go mieszać z innymi smakami, takimi jak jagody lub zioła. W miarę starzenia wysycha w twardy ser, który można przechowywać w skórce. Ser kozi słynie z ziemistego i cierpkiego smaku, który może nadać Twojej pizzy wyjątkowy charakter.

Charakterystyka sera koziego

  • Smak: cierpki i ziemisty
  • Zdolność do brązowienia: Brązowienie od lekkiego do średniego
  • Zdolność do topnienia: Niska do średniej, staje się kremowa, ale może się rozdzielić w przypadku przegrzania
  • Rozciągliwość: Niska, ma tendencję do gromadzenia się
  • Zawartość tłuszczu: 8 gramów na 1 uncję. Plasterek
  • Zawartość wilgoci: wysoka do bardzo wysokiej (53%-59,8%)

Używanie koziego sera na pizzy

Chociaż kozi ser nie topi się tak jak mozzarella i provolone, bardzo ładnie mięknie po upieczeniu w piekarniku. Ser kozi jest świetnym dodatkiem do pizzy na płaskim chlebie, pizzy focaccia i pizzy śródziemnomorskiej. Spróbuj upuścić małe kropelki koziego sera na powierzchnię ciasta. Dzięki temu klienci będą mieli pikantny smak przy każdym kęsie.

Pary koziego sera do pizzy

Spróbuj koziego sera na swojej pizzy z niektórymi dodatkami poniżej:

  • karmelizowane cebule
  • figi
  • papryka
  • rukola
  • bazylia
  • grzyby

Ser kozi wytwarzany jest z mleka koziego. Jest miękki i kremowy, gdy jest młody i można go mieszać z innymi smakami, takimi jak jagody lub zioła. W miarę starzenia wysycha w twardy ser, który można przechowywać w skórce. Ser kozi słynie z ziemistego i cierpkiego smaku, który może nadać Twojej pizzy wyjątkowy charakter.

Charakterystyka sera koziego

  • Smak: cierpki i ziemisty
  • Zdolność do brązowienia: Brązowienie od lekkiego do średniego
  • Zdolność do topnienia: Niska do średniej, staje się kremowa, ale może się rozdzielić w przypadku przegrzania
  • Rozciągliwość: Niska, ma tendencję do gromadzenia się
  • Zawartość tłuszczu: 8 gramów na 1 uncję. Plasterek
  • Zawartość wilgoci: wysoka do bardzo wysokiej (53%-59,8%)

Używanie koziego sera na pizzy

Chociaż kozi ser nie topi się tak jak mozzarella i provolone, bardzo ładnie mięknie po upieczeniu w piekarniku. Ser kozi jest świetnym dodatkiem do pizzy na płaskim chlebie, pizzy focaccia i pizzy śródziemnomorskiej. Spróbuj upuścić małe kropelki koziego sera na powierzchnię ciasta. Dzięki temu klienci będą mieli pikantny smak przy każdym kęsie.

Pary koziego sera do pizzy

Spróbuj koziego sera na swojej pizzy z niektórymi dodatkami poniżej:

  • karmelizowane cebule
  • figi
  • papryka
  • rukola
  • bazylia
  • grzyby

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!