transport żywności kurierem

Provolone ser

Provolone to półtwardy włoski ser i jest drugim najpopularniejszym serem do łączenia z innymi serami. Smak provolone różni się znacznie w zależności od tego, jak długo był leżakowany. Jeśli chcesz nadać swojej pizzy słodszy smak i bardziej kremową konsystencję, wybierz provolone, który dojrzewał krócej. Aby dodać ostrzejszego smaku i bardziej suchej konsystencji, wybierz provolone, który był dłużej leżakowany.

Charakterystyka sera Provolone

  • Smak: Słodki i kremowy w młodości, ostry i wytrawny w okresie dojrzewania
  • Możliwość brązowienia: Ciemne brązowienie
  • Zdolność topnienia: Wysoka, topi się równomiernie
  • Rozciągliwość: Niska do Średniej, z minimalnym wykręcaniem w zależności od wieku
  • Zawartość tłuszczu: 7 gramów na 1 uncję. Plasterek
  • Zawartość wilgoci: wysoka (45%)

Używanie Provolone na pizzy

Ze względu na popularność provolone wśród tłumu pizzy, można go używać do prawie każdego smaku lub rodzaju pizzy.

Pary Provolone do pizzy

Wypróbuj niektóre z następujących dodatków, używając sera provolone do pizzy:

  • kurczak
  • pesto
  • Bazylia
  • Cebula
  • brokuły
  • Kiełbasa
  • szpinak
  • Pomidor
  • Czerwone papryki

Provolone to półtwardy włoski ser i jest drugim najpopularniejszym serem do łączenia z innymi serami. Smak provolone różni się znacznie w zależności od tego, jak długo był leżakowany. Jeśli chcesz nadać swojej pizzy słodszy smak i bardziej kremową konsystencję, wybierz provolone, który dojrzewał krócej. Aby dodać ostrzejszego smaku i bardziej suchej konsystencji, wybierz provolone, który był dłużej leżakowany.

Charakterystyka sera Provolone

  • Smak: Słodki i kremowy w młodości, ostry i wytrawny w okresie dojrzewania
  • Możliwość brązowienia: Ciemne brązowienie
  • Zdolność topnienia: Wysoka, topi się równomiernie
  • Rozciągliwość: Niska do Średniej, z minimalnym wykręcaniem w zależności od wieku
  • Zawartość tłuszczu: 7 gramów na 1 uncję. Plasterek
  • Zawartość wilgoci: wysoka (45%)

Używanie Provolone na pizzy

Ze względu na popularność provolone wśród tłumu pizzy, można go używać do prawie każdego smaku lub rodzaju pizzy.

Pary Provolone do pizzy

Wypróbuj niektóre z następujących dodatków, używając sera provolone do pizzy:

  • kurczak
  • pesto
  • Bazylia
  • Cebula
  • brokuły
  • Kiełbasa
  • szpinak
  • Pomidor
  • Czerwone papryki

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!