Produkty (wyroby gotowe)
to produkty będące efektem działania zakładu gastronomicznego, np. ciasta, zupy, pierogi, zakąski, otrzymywane z surowców lub przez dalszy przerób półproduktów.
Posiłek stanowią wyroby gotowe lub ich kompozycja spożywane w określonych porach dnia, np. posiłek obiadowy złożony jest z elementu głównego (mięso, ryba) dodatku skrobiowego (ugotowanych ziemniaków, smażonych frytek, ugotowanej kaszy), dodatku warzywnego (surówki, sałatki, jarzyny gotowanej), deseru i napoju.
to produkty będące efektem działania zakładu gastronomicznego, np. ciasta, zupy, pierogi, zakąski, otrzymywane z surowców lub przez dalszy przerób półproduktów.
Posiłek stanowią wyroby gotowe lub ich kompozycja spożywane w określonych porach dnia, np. posiłek obiadowy złożony jest z elementu głównego (mięso, ryba) dodatku skrobiowego (ugotowanych ziemniaków, smażonych frytek, ugotowanej kaszy), dodatku warzywnego (surówki, sałatki, jarzyny gotowanej), deseru i napoju.