dpdpickup

Owoce mrożone (Mrożonka)

Zamrożony produkt żywnościowy mrożony w temperaturach od –25 do –40°C przeznaczony do długotrwałego przechowywania w temperaturach ok. –18°C, w których zahamowany jest proces jełczenia tłuszczów i niemal całkowicie wstrzymany jest rozwój drobnoustrojów. Mrożone owoce to bardzo dobra alternatywa dla ich świeżych odpowiedników. Dzięki długiemu okresowi dopuszczalnego przechowywania stają się pewniejszą inwestycją w Twojej kuchni, niezależnie czy prowadzisz restaurację, czy przygotowujesz posiłki w ramach usług cateringowych. Często producenci przygotowują wcześniej owoce przeznaczone do mrożenia, oszczędzając tym samym czas Twoich pracowników. Mrożonki jakiś czas temu wyszły z postrzegania ich w kategorii produktów gorszej jakości - zaufany dostawca, właściwe przechowywanie i kontrola dostaw zagwarantują, że owoce przeznaczone do mrożenia nie będą odbiegać jakością od tych, które w sezonie sprzedawane są tuż po zebraniu. 

 

Zamrożony produkt żywnościowy mrożony w temperaturach od –25 do –40°C przeznaczony do długotrwałego przechowywania w temperaturach ok. –18°C, w których zahamowany jest proces jełczenia tłuszczów i niemal całkowicie wstrzymany jest rozwój drobnoustrojów. Mrożone owoce to bardzo dobra alternatywa dla ich świeżych odpowiedników. Dzięki długiemu okresowi dopuszczalnego przechowywania stają się pewniejszą inwestycją w Twojej kuchni, niezależnie czy prowadzisz restaurację, czy przygotowujesz posiłki w ramach usług cateringowych. Często producenci przygotowują wcześniej owoce przeznaczone do mrożenia, oszczędzając tym samym czas Twoich pracowników. Mrożonki jakiś czas temu wyszły z postrzegania ich w kategorii produktów gorszej jakości - zaufany dostawca, właściwe przechowywanie i kontrola dostaw zagwarantują, że owoce przeznaczone do mrożenia nie będą odbiegać jakością od tych, które w sezonie sprzedawane są tuż po zebraniu. 

 

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!