dpdpickup

Metody serwowania - metoda angielska

Ten sposób serwowania polega na prezentacji Gościom potraw na półmiskach i podawaniu ze stolika pomocniczego lub wózka kelnerskiego, dostawianego do stołu konsumpcyjnego, z którego przekłada się potrawy oburącz z półmisków na podgrzane talerze. Serwis ten polega na wykańczaniu potrawy przy stole. Jeśli potrawy nie zostały podzielone na części , należy je tranżerować lub filetować. Ten sposób serwowania zalecany jest przy małej liczbie Gości.

Ten sposób serwowania polega na prezentacji Gościom potraw na półmiskach i podawaniu ze stolika pomocniczego lub wózka kelnerskiego, dostawianego do stołu konsumpcyjnego, z którego przekłada się potrawy oburącz z półmisków na podgrzane talerze. Serwis ten polega na wykańczaniu potrawy przy stole. Jeśli potrawy nie zostały podzielone na części , należy je tranżerować lub filetować. Ten sposób serwowania zalecany jest przy małej liczbie Gości.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!