Grzewcze urządzenia gastronomiczne
To urządzenia będące częścią kuchni zwaną kuchnią ciepłą. Składa się na nie wiele maszyn służących do przygotowywania potraw i każda z nich ma nieco inne zadanie. Przykłady takich urządzeń, to: kuchenki, patelnie uchylne, piece konwekcyjno-parowe, salamandry, frytkownice, kotły warzelne, płyty grillowe, grille oraz bemary. Ważne jest dopasowanie ich do naszej kuchni pod kątem rozmiaru, funkcjonalności i przeznaczenia. Zastanowić też musimy się nad rodzajem zasilania.
To urządzenia będące częścią kuchni zwaną kuchnią ciepłą. Składa się na nie wiele maszyn służących do przygotowywania potraw i każda z nich ma nieco inne zadanie. Przykłady takich urządzeń, to: kuchenki, patelnie uchylne, piece konwekcyjno-parowe, salamandry, frytkownice, kotły warzelne, płyty grillowe, grille oraz bemary. Ważne jest dopasowanie ich do naszej kuchni pod kątem rozmiaru, funkcjonalności i przeznaczenia. Zastanowić też musimy się nad rodzajem zasilania.