dpdpickup

Audyt zarządzania personelem

W wewnętrznym funkcjonowaniu biznesu gastronomicznego, istotna jest odpowiednia współpraca i przestrzeganie procedur na każdym poziomie funkcjonowania. Audyt zarządzania personelem sprawdza, czy stosowane praktyki zatrudnienia oraz prowadzenia zespołu są efektywne, czy nie prowadzą do konfliktowych sytuacji bądź strat oraz czy nie wymagają modyfikacji. Podczas audytu przeanalizowany zostaje cały zespół, według podstawowego podziału na administrację, serwis, kuchnię oraz księgowość. Audytorzy m.in. zwracają uwagę na relacje międzyludzkie w zespole, system motywacji i system kar, wynagrodzenia oraz rolę właściciela. Ich zadaniem jest wskazanie punktów zagrożenia oraz sugerowanych zmian. 

W wewnętrznym funkcjonowaniu biznesu gastronomicznego, istotna jest odpowiednia współpraca i przestrzeganie procedur na każdym poziomie funkcjonowania. Audyt zarządzania personelem sprawdza, czy stosowane praktyki zatrudnienia oraz prowadzenia zespołu są efektywne, czy nie prowadzą do konfliktowych sytuacji bądź strat oraz czy nie wymagają modyfikacji. Podczas audytu przeanalizowany zostaje cały zespół, według podstawowego podziału na administrację, serwis, kuchnię oraz księgowość. Audytorzy m.in. zwracają uwagę na relacje międzyludzkie w zespole, system motywacji i system kar, wynagrodzenia oraz rolę właściciela. Ich zadaniem jest wskazanie punktów zagrożenia oraz sugerowanych zmian. 

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!