dpdpickup

Sosy dla gastronomii Prymat GastroLine – smakowity sposób na ułatwienie pracy szefa kuchni

Sosy gotowe Prymat w food truckach

Praktyczne zastosowanie gotowych sosów doceniają zarówno właściciele mniejszych, jak i większych lokali gastronomicznych. Warto odkrywać nowe i ciekawe sposoby na wykorzystanie ich w różnych stylach gotowania. Znaczenie sosów jest ogromne, zarówno w serwowanych w foodtruckach daniach typu fast food, jak i w potrawach podawanych w tradycyjnych restauracjach. Szeroki wybór produktów z linii Prymat GastroLine sprawi, że każdy kucharz z pewnością znajdzie wśród nich  interesujące go smaki, a także wiele inspiracji do ulepszania swojego kulinarnego repertuaru.

Sosy dla gastronomii Prymat GastroLine – niezbędne dodatki do dań typu fast food w restauracji

Sosy gotowe Prymat w gastronomii

Potrawy takie jak burgery, hot-dogi, tortille czy zapiekanki powinny być serwowane szybko i sprawnie. Nie można jednak dopuścić, by traciły przez to na jakości. Polacy cenią wyraziste i ciekawe połączenia smaków, które udaje się osiągnąć poprzez stosowanie do dań różnorodnych sosów. Dawniej podstawowymi dodatkami były majonez i ketchup. Obecnie zarówno kucharze, jak i klienci lokali gastronomicznych zauważyli i docenili potencjał, jaki w sobie kryją inne produkty, w tym gotowe sosy.

Niejedna restauracja fast food coraz chętniej zamiast ketchupu serwuje do popularnego hot-doga sos tysiąca wysp czy sos mango-jalapeño. Ta klasyczna i szybka potrawa podana z mniej oczywistym sosem nabiera nowego, bardziej interesującego smaku. Doskonałym przykładem jedzenia typu fast food, do którego można użyć Sosu sweet chilli Prymat GastroLine, są Taco Sweet Chilli.

Prymat sweet chili TACO0670

Są jednak przypadki, w których dobrze jest wykorzystać klasyczne połączenia. Tutaj przykładem są popularne burgery, które najczęściej serwuje się z sosem barbecue lub ketchupem. Serwując tego typu dania w restauracji, warto postawić na klasyczne smaki.

Klienci lokalów gastronomicznych, poszukując sprawdzonych miejsc, zapamiętują potrawy, które im smakowały. Dlatego kucharze przygotowujący burgery powinni za każdym razem podawać je z tym samym sosem, pochodzącym od tego samego producenta. Warto zwrócić uwagę na sosy Prymat GastroLine, które z pewnością wyznaczają nową jakość na rynku sosów gastronomicznych.

Gotowe sosy dla gastronomii Prymat GastroLine – idealna baza do kreatywnych przepisów

Używanie gotowych sosów można polecić nie tylko kucharzom serwującym jedzenie typu fast food. Odpowiednio dobrane produkty znajdą swoje miejsce w każdej restauracji; trzeba tylko nauczyć się kreatywnie je stosować. Na przykład na bazie Musztardy stołowej Prymat GastroLine można przyrządzić sos musztardowy na ciepło. Jest ona także niezastąpiona w przepisie na pieczony karczek wieprzowy nadziewany farszem serowo-ziołowym z sosem musztardowym.

Bardzo popularna stała się obecnie kuchnia Tex-Mex, czyli połączenie meksykańskiej i teksańskiej tradycji kulinarnej. Niezastąpiony jest w niej Sos meksykański Prymat GastroLine. Jako przykład mogą posłużyć pikantne udźce z kurczaka zagrodowego z sosem meksykańskim. Przygotowując to danie, należy zapiec mięso pod warstwą gotowego sosu. Pełni on więc podwójną funkcję sosu na ciepło i marynaty. To właśnie dzięki niemu ta potrawa ma ostry, dynamiczny charakter stylu Tex-Mex. Udźce z kurczaka zawdzięczają mu też swoją soczystość oraz miękkość, gdyż pokrywający je sos działa jak „izolacja” zamykająca we wnętrzu wszystkie aromatyczne soki.

Udźce z kurczaka z sosem meksykańskim Prymat GastroLine

Gotowe sosy to prawdziwe pole do popisu dla kreatywnego kucharza. Godne polecenia są również przepisy na krewetki z awokado i mango podane z sosem tysiąca wysp, krewetki po tajsku z majonezem mango-curry i salsą mango-jalapeño oraz grillowane warzywa z sosem czosnkowym i anchois. Po więcej przepisów i inspiracji

zapraszamy na stronę www.prymatgastroline.pl 

Krewetki w tempurze z warzywami i sosem Mango_Jalapeno

Firma Prymat od lat posiada wyspecjalizowany sektor obsługujący szeroko pojęty rynek gastronomiczny znany pod marką Prymat GastroLine. Dostarczamy klientom branżowym najwyższej jakości produktów spożywcze dla gastronomii takie jak: zioła, przyprawy, mieszanki przyprawowe, a także musztardy, sosy gotowe, kasze, ryże i makarony. Wierzymy, że wyjątkowość potraw serwowanych przez profesjonalistów tkwi w produktach wysokiej jakości, bowiem bez nich ma doskonałego smaku i aromatu. Skontaktuj się z  nami już dziś.

Kontakt ds. Gastronomii i B2B

Marcin Bratko

+48 506 006 819

mbratko@prymat.pl

www.prymatgastroline.pl

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!