Regionalne produkty prosto od producentów w Blue City
Nie trzeba wyjeżdżać z Warszawy, żeby spróbować smakołyków z Mazur, Podlasia czy Podhala. Wystarczy odwiedzić Blue City, gdzie od środy 13 lutego do soboty 16 lutego odbędzie się Jarmark Produktów Regionalnych.
Jarmark Produktów Regionalnych w Blue City ma swoich stałych bywalców, którzy regularnie zaopatrują się tu w naturalnie wędzone wędliny, wyrabiane przez gospodarstwo ekologiczne kozie sery, tradycyjnie wypiekane pieczywo, domowe pierogi czy zdrowe kiszonki. Wciąż też przyciąga nowych, którzy są zainteresowani produktami wytwarzanymi przez rodzinne gospodarstwa i niewielkie zakłady.
W ofercie wystawców znajdziemy przysmaki i lubiane swojskie specjały produkowane według starych polskich receptur i regionalnych przepisów.
Jak co miesiąc, na Jarmarku znajdą się również stragany z produktami pochodzącymi z Węgier, Włoch, Grecji, Turcji i Azerbejdżanu.
Jarmark Produktów Regionalnych w Blue City odbędzie się od 13 do 16 lutego tradycyjnie na poziomie –1 (przy fontannie).