• Doradztwo gastronomiczne

  • Sprawdź nasze usługi w gastronomii

    Usługi prawne w gastronomii

Regionalne produkty prosto od producentów w Blue City

Regionalne produkty prosto od producentów w Blue City

Nie trzeba wyjeżdżać z Warszawy, żeby spróbować smakołyków z Mazur, Podlasia czy Podhala. Wystarczy odwiedzić Blue City, gdzie od środy 13 lutego do soboty 16 lutego odbędzie się Jarmark Produktów Regionalnych.

Jarmark Produktów Regionalnych w Blue City ma swoich stałych bywalców, którzy regularnie zaopatrują się tu w naturalnie wędzone wędliny, wyrabiane przez gospodarstwo ekologiczne kozie sery, tradycyjnie wypiekane pieczywo, domowe pierogi czy zdrowe kiszonki. Wciąż też przyciąga nowych, którzy są zainteresowani produktami wytwarzanymi  przez rodzinne gospodarstwa i niewielkie zakłady.

W ofercie wystawców znajdziemy przysmaki i lubiane swojskie specjały produkowane według starych polskich receptur i regionalnych przepisów.

Regionalne przysmaki

Jak co miesiąc, na Jarmarku znajdą się również stragany z produktami pochodzącymi z Węgier, Włoch, Grecji, Turcji i Azerbejdżanu.

Jarmark Produktów Regionalnych w Blue City odbędzie się od 13 do 16 lutego  tradycyjnie na poziomie –1 (przy fontannie).

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!