dpdpickup

Poznaj niepowtarzalny smak win z RPA. Pomożemy Ci dobrać najlepszy smak dla Ciebie!

niepowtarzalny smak win z RPA

Dobór odpowiedniego wina do danego typu potrawy ma duże znaczenie. Inne gatunki pasują do deserów, inne do czerwonego mięsa, a jeszcze inne do potraw z ryb i owoców morza. Stworzenie idealnego połączenia smaków wymaga jednak wiedzy i doświadczenia. W sklepie rediwines.pl stworzyliśmy podział win ze względu na ich zastosowanie. Dzięki temu ze swoim zakupem zawsze trafisz w punkt.

Jakie wino do jakiej potrawy? Krótka instrukcja

Innego wina potrzebujesz do kolacji, innego do obiadu, a jeszcze innego na spotkanie ze znajomymi. Postaraj się zawsze dopasować je do swoich preferencji smakowych, a także typu potrawy, jaką będziesz w danym momencie spożywać. Do przystawek idealnie nadaje się białe, lekkie i dobrze schłodzone wino. Jeżeli jednak stawiasz na przystawki zimne z octem, to lepszym wyborem będzie klasyczne wino czerwone. Makarony dobrze komponują się z lekkimi winami wytrawnymi. Przy sosach mięsnych i pomidorowych postaw na klasyczne wina różowe lub czerwone. Jeżeli spożywasz risotto lub sos biały, to doskonałą alternatywą będzie starannie dobrane wino białe.

Nie od dziś wiadomo, że wina i sery to doskonałe połączenie. Do łagodnego sera sprawdzi się delikatne białe wino. Jeżeli stawiasz na wytrawne i wyraziste sery, to podaj do tego czerwone wino wytrawne. Popularne dania z ryb i owoców morza to rekomendacja dla wina białego. W zależności od prywatnych upodobań, można jednak odejść od tych wytycznych. Mięsa czerwone i dania mięsne pozwalają na większą swobodę w doborze wina. Postaw na te, które Ci smakuje. W przypadku drobiu najlepszym rozwiązaniem są lekkie wina czerwone lub białe. Desery dobrze komponują się z trunkami, a mięsa smażone z delikatnie schłodzonym czerwonym winem. Tak naprawdę, trunek dobiera się do każdej potrawy osobno, dlatego warto skorzystać ze wsparcia kwalifikowanych sommelierów i specjalistów.

Temperatura podawania win

Nie bez znaczenia jest również temperatura podawania win. Dzięki niej będziesz w stanie wydobyć niepowtarzalny smak win z RPA, które oferujemy. Szybko się w ich rozkochasz i staną się dla Ciebie wyborem numer jeden. Pamiętaj o tym, że wina czerwone powinny być serwowane w temperaturze pokojowej w przedziale 16-20℃. Inne standardy stosuje się w przypadku win białych. Te należy schłodzić i podawać w temperaturze 8-12℃. Uważaj jednak, aby przesadnie ich nie schładzać. Wina sześcioletnie i starsze warto otworzyć na kilka godzin przed ich serwowaniem. W ten sposób wydobędzie się z nich wyjątkowy aromat i smak. Zasada ta nie dotyczy win młodszych, które z powodzeniem można otwierać tuż przed podaniem.

Dobór wina do potrawy - nasza klasyfikacja

Jako REDi WINES doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że nie każdy potrafi dobrze dobrać wino i to całkiem naturalne. Właśnie dlatego na naszej stronie rediwines.pl stworzyliśmy dedykowaną klasyfikację z podziałem win dostosowanych do danego typu potraw. Dzięki temu dokonasz właściwego wyboru. Starannie wybrane wino podkreśla wyjątkowy smak przyrządzonych dań. Z drugiej strony wydobywasz również głęboki smak wina i jego właściwe nuty. W tym obszarze każdy detal ma znaczenie. Wybierz rozsądnie, a będzie to gwarancja dobrze spędzonego czasu w wyjątkowej atmosferze.

Wina z RPA - specjalizacja REDi WINES

Nasz zespół specjalizuje się w sprowadzaniu i dystrybucji jakościowego wina z RPA. W asortymencie sklepu stacjonarnego w Warszawie oraz sklepu internetowego posiadamy szeroki wybór dobrych win z Republiki Południowej Afryki. Bez problemu dobierzemy gatunek i smak trunku do Twoich potrzeb oraz potraw, które będziesz spożywać. Nasi doświadczeni specjaliści wesprą Cię bezpośrednio w sklepie, a na stronie internetowej skorzystaj ze stworzonego przez nas podziału. Na bazie wieloletniego doświadczenia i doskonałej znajomości wina RPA, podzieliliśmy szczepy winne i gatunki zgodnie z tym, do jakich potraw pasują. Ułatwi Ci to wybór, przyspieszy decyzję zakupową i sprawi, że wino podkreśli smak potrawy, a potrawa wydobędzie głębię smaku z wina. To wyjątkowe połączenie, które pasuje zarówno na co dzień, jak i na specjalne okazje.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!