dpdpickup

Gofry w proszku - Świetnie rozwiązanie dla restauracji

Gofry w proszku dla restauracji

Świeże, chrupiące gofry - z owocami, bitą śmietaną, sosem czekoladowym albo dodatkiem lodów. Najlepszy wakacyjny deser, rodem z wielu turystycznych miejscowości, albo przysmak dostępny w wielu punktach gastronomicznych w całej Polsce. Jednak nie tylko - gofry mogą stanowić doskonały deser obecny w menu restauracji. Odpowiednio podane z pewnością staną się przedmiotem zainteresowania wielu restauracyjnych gości. 

Gofry w restauracji? Oczywiście, że tak!

Gofry kojarzą się nam na pierwszym miejscu z wakacjami, nic jednak nie stoi na przeszkodzie, by stały się jednym z dań oferowanych w twojej restauracji. Zwłaszcza, że wbrew pozorom jest to danie niezwykle uniwersalne. To nie tylko słodki deser, ponieważ z powodzeniem mogą być oferowane jako danie wytrawne. A może w menu swojego lokalu masz ofertę śniadaniową? Dlaczego więc nie zaproponować gościom śniadania w stylu amerykańskim - świeżych, chrupiących gofrów z dodatkiem masła i polanych słodkim syropem klonowym? Takie śniadanie z pewnością wkrótce stanie się hitem, o który obsługę sali będzie wypytywać wielu gości. 

Gofry w proszku - proste rozwiązanie

Rozwiązaniem, które pozwoli podać to danie w twojej restauracji są gofry w proszku. Wbrew początkowym opiniom, jakie mogą przychodzić do głowy nie są to tanie zamienniki prawdziwych, naturalnych gofrów, ale przygotowany z najlepszych składników proszek do gofrów, które po upieczeniu będą miały wspaniały smak, niczym nie różniący się od tych, które moglibyśmy sami przygotować w domu. Wystarczy tylko dobrać odpowiednie dodatki, by goście restauracji mogli delektować się pysznym deserem, po który z pewnością jeszcze nie raz wrócą.

Dlaczego warto?

Gofry biszkoptowe w proszku to nie tylko niezapomniany smak w ustach klientów, ale także wyższa wydajność dla restauracji, dzięki której raz przygotowana mieszanka starczy na dłużej, a przecież to będzie miało ogromne znaczenie, gdy pojawi się wiele zamówień, które będzie trzeba szybko przygotować. Również prostota sporządzenia takiej mieszanki znacząco ułatwi pracę - wystarczy wymieszać odpowiednią ilość proszku z wodą oraz odpowiednim tłuszczem: olejem lub masłem klarowanym, aby już wkrótce można było wyłożyć porcję na rozgrzanej formie gofrownicy - kilka minut smażenia i gotowe! Zależnie od zapotrzebowania możesz wybrać opakowanie o odpowiedniej pojemności, a także w różnych wariantach smakowych, warto więc poeksperymentować z różnymi możliwościami aby znaleźć tę, którą najchętniej widzielibyśmy na talerzach naszych gości. 

Chociaż gofry w ofercie restauracyjnej mogą wydawać się czymś niecodziennym, warto rozważyć wprowadzenie takiego rozwiązania. Taki deser, podany z bitą śmietaną, lodami i górą świeżych owoców z pewnością szybko przyciągnie uwagę gości, co znajdzie odzwierciedlenie w liczbie zamówień. Również zaskoczenie gości, zwłaszcza w restauracjach hotelowych, możliwością zjedzenia słodkiego śniadania w amerykańskim stylu będzie dodatkową atrakcją, która przełamie nudę i monotonię tradycyjnych, kontynentalnych śniadań, dlatego warto rozważyć tę możliwość - szczególnie, że z goframi w proszku wszystko będzie proste w realizacji. Jeśli zainteresował Cię temat gofrów - sprawdź ofertę producenta gofrów w proszku: https://lodypetra.pl/gofry-biszkoptowe/ 

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!