dpdpickup

Ambasadorem marki Debic – Paweł Oszczyk

Ambasadorem marki Debic – Paweł Oszczyk

Tworząc produkty przeznaczone dla profesjonalistów, nie sposób nie liczyć się z ich zdaniem i potrzebami. Firma FrieslandCampina, oferując specjalną gamę produktów pod marką Debic, zadedykowała je fachowcom z branży HoReCa oraz cukierniczej. Powstały one jednak przy stałej współpracy ze strony przyszłych użytkowników, zarówno na etapie tworzenia nowej receptury, jak również przy odpowiednim doborze istniejących już produktów.

Za większością tych działań stoją Tom van Meulebrouck (szef kuchni, Holender) oraz Bruno van Vaerenbergh (cukiernik z wieloletnim doświadczeniem, pochodzący z Belgii), którzy podróżując po różnych krajach, w których jest obecny Debic, wspólnie z lokalnymi zespołami sprzedaży zauważyli potrzebę wsparcia przekazywanej wiedzy pokazami oraz warsztatami kulinarnymi i cukierniczymi. Tak narodził się pomysł nawiązania współpracy z profesjonalistami, których wizja, podejście do pracy i chęć do wykorzystania najlepszych produktów jest tożsama z naszą. Takie były zalążki programu „Ambassador’s network”.

Poniżej przedstawiamy sylwetkę jednego z Ambasadorów marki Debic w Polsce.

Paweł Oszczyk

Poza pracą - miłośnik dobrego wina i tego, co poza granicami „miasta”.

Ambasadorowanie marce Debic jest dla mnie własnoręcznym podpisem pod wysoką
i stabilną jakością produktów, za którymi stoją ludzie, profesjonalni i pełni pasji. I to zarówno ci pracujący w centrum innowacji w Wageningen, przez producentów mleka, aż po krajowych przedstawicieli w Polsce, zapewniających wparcie i pomoc merytoryczną –
mówi Paweł Oszczyk, Ambasador marki Debic.

Pierwsze szlify zawodowe zdobywał we Włoszech, gdzie przez ponad dwa lata pracował w restauracji Miramonti l'Altro (1* Michelin). Po powrocie do Polski rozpoczął prawie dziesięcioletnią współpracę z warszawskim Hotelem Bristol. W 2001 roku związał się z prestiżowym Klubem Polskiej Rady Biznesu w Pałacu Sobańskich. Od 2004 do 2017 roku szefował w hotelu Le Regina w Warszawie, gdzie tworzył autorską restaurację La Rotisserie - mariaż kuchni francuskiej i polskiej z elementami włoskimi. Restauracja słynęła z sezonowego menu a la carte oraz menu degustacyjnego, zmieniającego się wraz z dostępnością produktów . Aktualnie jest dyrektorem kulinarnym sieci Hoteli Puro.

W 1995 roku, jako pierwszy w historii Polak, brał udział w prestiżowym konkursie “Bocuse D’or”. Natomiast  w 1997 reprezentował Polskę w „Second Regional Contest of European Flavours” we Francji, gdzie zdobył srebrny medal. Z kolei w 2007 roku, wraz z zespołem kuchni La Rotisserie, zwyciężył w „Festiwalu śledzia” w norweskim Bode.

Zdobyte przez niego wyróżnienia to m.in.: Chef de L’Avenir, Akademia Gastronomiczna w Polsce - 2014 rok;  Szef Roku 2016 przewodnika Gault & Millau.

Mając już kilkukrotnie okazję prześledzić pełen proces  - "od szczęśliwej krowy po dostawę do cukierni lub kuchni” bez obaw mogę rekomendować produkty Debic, kładąc na szali własną reputację i doświadczenie – dodaje Oszczyk.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!