System filtracyjny UV do systemów gastronomicznych

Działanie produkowanych przez nas jednostek polega na wytwarzaniu promieniowania UV o określonej długości fal w kontrolowanych warunkach. Promieniowanie to powoduje rozkład cząsteczek tłuszczy, a w połączeniu z tlenem (O2), przyczynia się do powstawania ozonu (O3). Ozon powoduje utlenianie substancji organicznych takich jak tłuszcze, oleje, dym nikotynowy lub wonne benzeny. W wyniku tej reakcji powstają w 100% biodegradowalne produkty jak woda, tlen i dwutlenek węgla. Ze względu na wysoką reaktywność, ozon zabija również mikroorganizmy, a tym samym działa jako środek dezynfekujący.
Zastosowanie naszego filtra zapewnia obniżenie zagrożenia pożarowego oraz eliminację problemów związanych z nieprzyjemnymi zapachami i mikroorganizmami.
Ogromną zaletą naszych jednostek jest prostota obsługi i sposób ich czyszczenia.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!