transport żywności kurierem

7 edycja Konkursu "Czas na rybę!"

Konkurs Czas na rybę
Gdzie
Niemodlin
Kiedy
04.10.2024
- 06.10.2024

W pierwszy weekend października (4-6.10.2024), na Zamku Książęcym w Niemodlinie, o zwycięstwo na najlepszą potrawę z karpia opolskiego będą walczyli uczniowie szkół gastronomicznych i profesjonaliści! Organizatorzy - Grupa Rybacka “Opolszczyzna” i szef kuchni Kamil Klekowski zapraszają do wysyłania zgłoszeń, na które czekają do 13 września!

Produkty obowiązkowe 

W konkursowej potrawie - daniu głównym, oprócz samego karpia muszą się w tym roku znaleźć dodatkowo warzywa kiszone z Gospodarstwa Rolnego Michała Sznajdera. Warzywa jakie uczestnicy mają do wyboru określone są w regulaminie. Jeśli uczestnicy będą używali produktów tłuszczowych - zapewni je firma Bunge - właściciel marki Kruszwica. Najwyższej jakości przypraw dostarczy firma Darpol.

Czas na rybę

Jest o co walczyć!

Nie tylko prestiż i dobra zabawa! 

Profesjonaliści walczą o nominację do Kulinarnego Pucharu Polski oraz nagrodę o wartości 8.000,- zł. Dodatkowo firma UNOX zaprasza lauereatów na zwiedzanie fabryki pieców we Włoszech! 

Uczniowie mają do wygrania nagrody o wartości do 2.400,- zł oraz minimalnie tygodniowy staż u szefa kuchni ze stowarzyszenia Euro-Toques Polska.

Data konkursu

Konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych odbędzie się w piątek - 4 października
W sobotę - 5 października gotować będą szefowie kuchni. 
Organizatorzy zapraszają na Zamek w Niemodlinie przez cały weekend. 
W niedzielę odbędzie się forum dyskusyjne z pokazami najlepszych szefów kuchni pn. “Smaczna przemiana karpia”

Partnerzy wydarzenia

Podczas wydarzenia partnerzy będą prezentowali swoje produkty i ofertę. Będzie to doskonała okazja do nawiązania relacji biznesowych między innymi z: właścicielem Hotelu Jakubus - firmą Osadkowski sp. z o.o., producentem pieców konwekcyjnych - firmą UNOX, dystrybutorem sprzętu gastronomicznego - RM Gastro, producentem porcelany Lubiana, producentem soków - Purena, dystrybutorem przypraw - firmą Darpol, producentem produktów tłuszczowych - firmą Bunge, dystrybutorem japońskich noży KAI - Home Brand, producentem sprzętu gastronomicznego Heinzelmann. 
Lista partnerów jest nadal otwarta! Zainteresowanych współpracą prosimy o kontakt telefoniczny: 535 380 010.

Kto będzie oceniał potrawy?

Już wkrótce zostanie ogłoszony skład jury! Na chwilę obecną powiemy, że będą to obiektywni profesjonaliści, z różnych środowisk kulinarnych!

Informacje o Konkursie

Informacje o konkursie można znaleźć:

bezpośrednio u Organizatorów: Aleksandra Czerkawska  - tel. 535 380 010, Kamil Klekowski  -tel. 790 247 247 

Inne wydarzenia gastronomiczne

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!