Tu jesteś:

Targi EuroGastro i WorldHotel - wydarzenie na światowym poziomie

 

22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 11. Międzynarodowe Targi
Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel to najważniejsze spotkania dla branży HoReCa.
Oba wydarzenia odbędą się w dniach 21-23 marca 2018 w Warszawie. Wystawcy z całego świata
zaprezentują najwyższej jakości wyposażenie gastronomiczne i hotelarskie oraz szeroką ofertę
żywności, napojów i alkoholi. Aromat kawy zachęci do odwiedzin strefy Coffee Village,
a dodatkowych wrażeń dostarczą konkursy prowadzone przez uznanych mistrzów kuchni.
Największe w Polsce wydarzenie branży hotelarskiej, restauracyjnej i cateringowej od lat stanowi
wyjątkową okazję do nawiązania kontaktów z producentami i dostawcami rozwiązań dla biznesu. Oferta
wystawców dostosowana jest do potrzeb klientów z sektora HoReCa oraz odzwierciedla najnowsze
trendy rynkowe. Targi co roku tętnią życiem, a program merytoryczny zawiera cenną porcję wiedzy,
z której chętnie korzystają zarówno profesjonaliści, jak i osoby pragnące rozwinąć własny biznes.
 
Innowacyjne i funkcjonalne rozwiązania
Oferta targów dedykowana jest właścicielom i osobom zarządzającym restauracjami, kawiarniami, barami,
klubami, punktami zbiorowego żywienia, firmami cateringowymi, hotelami, pensjonatami, jak również
kucharzom, barmanom czy baristom.
Wystawcy zaprezentują niezbędne wyposażenie i elementy wystroju obiektu noclegowego czy lokalu
gastronomicznego oraz innowacyjne rozwiązania, z których warto korzystać. Klienci przekonają się,
że nowe technologie to nowe możliwości, a wielozadaniowe sprzęty niosą oszczędność czasu, pracy
kucharza oraz kosztów. Moc pieca konwekcyjno-parowego przewyższa nawet o 30% wydajność pieców
domowych. Urządzenie jest niezastąpione w restauracjach, w których przygotowuje się potrawy
dla kilkuset gości jednocześnie. Z kolei patelnie indukcyjne z możliwością ustawienia temperatury
z precyzją do 1ºC, dzięki czujnikom systemu RTCSmp rozmieszczonym na całej powierzchni, pozwalają
na niezwykle szybkie przygotowanie potrawy bez straty wartości odżywczych. Innym przykładem
nowoczesności może być aplikacja Connected Wash, która zapewnia stałą kontrolę bezpieczeństwa

i optymalizację procesów zmywania.

 

Smaki EuroGastro
Wyróżniającą się częścią targów będzie sektor spożywczy z niezwykłymi kompozycjami smaków
i zapachów z całego świata. Asortyment najnowszych produktów i półproduktów spożywczych pozwoli
stworzyć menu dopasowane do każdego lokalu. Obok świeżych ryb, owoców morza, mięs, wędlin,
warzyw, ziół, przypraw i nabiału, należne miejsce zajmą wyroby cukiernicze, piekarskie oraz lodziarskie.
Dopełnieniem karty dań stanie się wachlarz napojów z najlepszymi gatunkami kaw i herbat, smakowymi
czekoladami, naturalnymi sokami, wodami mineralnymi, a także różnorodnymi alkoholami.
 
Kawowe inspiracje
Dużo uwagi poświęcone będzie kawie. Firmy zaproponują najlepsze gatunki pochodzące z różnych
miejsc świata, a dostawcy sprzętów do parzenia kawy przedstawią rozwiązania, które wydobędą
prawdziwy smak tego esencjalnego napoju. W strefie Coffee Village odbędą się bezpłatne warsztaty dla
baristów, menedżerów kawiarni i restauracji oraz miłośników kawy, prowadzone przez najwyżej klasy
ekspertów. Ponadto na oczach uczestników targów przeprowadzona zostanie 10. Olimpiada Kawy®,
której organizatorem jest firma Apro Trade / Akademia Kawy® oraz MT Targi Polska, pod patronatem
Specialty Coffee Association of Europe.
 
Spotkanie z kulinarnymi mistrzami
Podczas konkursów organizowanych przez mistrzów nie zabraknie prawdziwych emocji. W składzie Jury
obok zawodowych szefów kuchni zasiądą znani i lubiani dziennikarze oraz prezenterzy. W tegorocznej
edycji targów 10. jubileusz będzie miał „Kulinarny Talent”, prestiżowy konkurs organizowany
przez Roberta Sowę. Ponadto podczas targów odbędzie się „CHEF Culinary Cup” pod patronatem
Jerzego Pasikowskiego oraz „Festiwal Kuchni Greckiej” Teo Vafidisa.
 
Wszystko dla hotelu
Na odbywających się równolegle Targach WorldHotel odwiedzający znajdą wszystko, co potrzebne
dla urządzenia i wyposażenia obiektów noclegowych, m.in. meble, oświetlenie, tekstylia hotelowe
i elementy wystroju wnętrz. Nie zabraknie tam rozwiązań informatycznych, systemów zarządzania
hotelem, automatyki budynkowej czy środków zapewniających czystość. Ofertę uzupełnią usługi
projektowe oraz infrastruktura rekreacyjna.
 
Rozwój podstawą sukcesu
Wszystkie dni targów wypełnią spotkania merytoryczne z zakresu zarządzania biznesem
gastronomicznym i hotelowym. Prelegenci na podstawie własnych doświadczeń oraz przykładów
podpowiedzą jak z sukcesem prowadzić biznes. Na szkolenia warto zapisać się z wyprzedzeniem, bo sale
wypełnione są zawsze do ostatniego miejsca.
.