Standard jakości dedykowany dla branży HoReCa

Standard jakości dedykowany HoReCa

W celu wsparcia Klientów w osiągnięciu i utrzymaniu wysokiego poziomu jakości z zachowaniem wymagań bezpieczeństwa żywności na wszystkich etapach produkcji: od przyjęcia surowca, po przetwarzanie, obróbkę, transport, dystrybucję, a skończywszy na finalnej konsumpcji został opracowany program Food Hygiene Control zadedykowany do branży HoReCa.

Wprowadzony program Food Hygiene Control to globalna platforma rozwiązań i wsparcia opierająca swoje działanie na trzech głównych filarach:

1. INFRASTRUKTURA, OBIEKTY

Audyty gastronomia

  • Audyt oceny ryzyka dla higieny
  • Kontrola temperatury w urządzeniach chłodniczych
  • Skuteczny proces mycia i dezynfekcji

2. PRODUCT 

Badanie laboratoryjne produktu gastronomia

 

  • Badanie laboratoryjne produktu
  • Badanie laboratoryjne wody pitnej
  • Badanie laboratoryjne kostek lodu

3. LUDZIE

Szkolenie personelu w zakresie dobrych praktyk higieny

  • Szkolenie personelu w zakresie dobrych praktyk higieny (GHP) i produkcji (GMP)
  • Zbudowanie skutecznej kultury bezpieczeństwa żywności
  • Monitoring higieny personelu

W celu zapewnienia globalnej jakości usług nasi audytorzy poddawani są regularnej weryfikacji kwalifikacji niezbędnych do przeprowadzenia audytów.

Po pomyślnie zakończonym audycie zostaniecie Państwo wyróżnieni znakiem Food Hygiene Control opracowanym przez Intertek, będącym gwarancją spełnienia przez lokal gastronomiczny wymagań bezpieczeństwa i jakości żywności.  

 

Logo Food Hygiene Control posiada 3 poziomy osiągnięcia:

Brąz: 70% - 79,9%

Srebro: 80% - 89,9%

Złoto: > 90%

Food Hygiene Control

 

Dzięki współpracy z firmą Intertek i GastroWiedza posiadającej jedyny na rynku serwis wiedzy biznesowej w zarządzaniu gastronomią i specjalizującej się w doradztwie dla gastronomii zyskują Państwo wiele korzyści, do których można zaliczyć:

  • Promowanie bezpieczeństwa i jakości żywności.
  • Proaktywnie usprawnianie procesów - oszczędność cennego czasu i zasobów.
  • Ciągłe wsparcie niezależnych ekspertów specjalizujących się w sektorze HoReCa.
  • Regularne audyty i kontrola jakości na każdym etapie produkcji.
  • Posiadanie rozpoznawalnego certyfikatu jakości Food Hygiene Control.
  • Redukcja ryzyka dla swojej firmy – jednoczesna ochrona konsumenta.
  • Zapewnienie zgodności z przepisami w tym Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
  • Ochrona reputacji swojej marki.
  • Demonstracja swojej należytej staranności w zakresie produkcji i bezpieczeństwa żywności.

Zapraszamy do współpracy! 

kontakt Intertek

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!