dpdpickup

Kreatywność i dobry produkt - podstawa twórczego gotowania

Kreatywność i dobry produkt - podstawa twórczego gotowania

Gotowanie to sztuka łączenia składników i wydobywania z nich najlepszego smaku, jednak nie każdy potrafi ją odpowiednio wykonywać. Nie trzeba być wytrawnym szefem kuchni, aby przygotować smaczne jedzenie. Niekiedy danie opiera się na jednym sekretnym składniku. Najważniejszym jego wyznacznikiem jest natomiast jakość.

Dla kucharzy gotowanie często stanowi całe życie. To pasja tworzenia, która łączy zmysły węchu, wzroku, dotyku, a przede wszystkim smaku. Praktykowane przez lata umiejętności wymagają szczególnej wrażliwości. Odwołują się do naszej pamięci, przypominając smaki dzieciństwa czy odwiedzanych miejsc. Tutaj liczy się autentyzm, a składają się na niego odpowiednie produkty i miłość do gotowania.

Szczególnymi składnikami dań, przygotowywanych zarówno na słodko, jak i na słono, są produkty nabiałowe. Ich jakość zdecydowanie wpływa na smak potraw. Na terenach Holandii już od ponad trzech tysiącleci hodowane jest bydło, które przetwarza mleko. Rodzinne gospodarstwa stanowią podstawę tej branży. Hodowcy swoje zajęcia traktują jak styl życia, przekazywany z pokolenia na pokolenie, a nie jak pracę. To powoduje, że efektem ich działań są produkty znakomitej jakości.

Oferujemy szeroki wybór produktów mlecznych najwyższej jakości, od śmietany i masła, po gotowe desery i produkty w aerozolu. Naszym celem jest złagodzenie rygoru kuchni profesjonalnych, tak aby pokazać łatwość używania poszczególnych produktów przy minimalnym czasie gotowania. Chcemy być najlepszymi pomocnikami kucharzy. Nasze bazy stanowią doskonały punkt wyjścia do przygotowywania niesztampowych słodkości czy wykwintnych dań – mówi Olga Andrzejewska, Key Account Manager w Debic.

Przy wyborze jakościowych produktów nie wystarczy czytanie etykiet. Warto zapoznać się z filozofią i działalnością firmy, której chcemy powierzyć smak naszych potraw. Bydło, z którego pozyskuje się mleko, powinno być karmione doskonałą trawą. Wymaga ona jednak charakterystycznych warunków uprawy. Kluczowe znaczenie ma tutaj połączenie gleby, ilości opadów oraz temperatury. To właśnie Holandia zapewnia idealne warunki do uprawy trawy – łagodne zimy, delikatne lata oraz odpowiednia dawka deszczu sprawia, że jest ona zielona, soczysta i pożywna.

Dzięki dedykowanym hodowlom jesteśmy w stanie produkować prawdziwe masło i śmietanki, jednak nasze produkty to nie tylko gwarancja najwyższej jakości, ale także kompleksowa kontrola produkcji od A do Z. Dzięki temu współpracuje z nami wielu profesjonalistów na całym świecie. Naszym wyznacznikiem jest kreowanie trendów i innowacja. Nieustannie przesuwamy granice funkcjonalności i kreatywności, tworząc wyjątkowy śmietankowy smak, tak jak nasi Szefowie Kuchni tworzą arcydzieła na talerzach – dodaje Olga Andrzejewska.

Dla Szefów Kuchni niezwykle istotny jest finalny produkt, bo to właśnie jego smak oceniają klienci. To oni decydują, czy będą wracać w dane miejsce, by próbować kolejnych dań. W kuchni ważne są nie tylko utarte tradycje i wzorce, ale również nowe technologie. Tylko połączenie tych elementów może zagwarantować sukces.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!