Jarmark Produktów Regionalnych w Blue City w dniach 16-19 stycznia
W dniach 16-19 stycznia na poziomie -1 w Blue City na fanów dobrego, naturalnego jedzenia czekać będzie kolejna odsłona Jarmarku Produktów Regionalnych.
Wszyscy, którzy cenią sobie tradycyjne receptury, będą mogli zaopatrzyć się w wędliny, pasztety, wyroby z gęsi, ryby wędzone, sery, wypiekane na zakwasie pieczywo, przetwory z owoców i warzyw oraz w wiele innych, naturalnych przysmaków.
Na Jarmarku Produktów Regionalnych w Blue City swoje stoiska będą mieli m.in. Agnieszka Gremza, której swojski ser pod nazwą Ser Koryciński został wpisany w 2005 roku na Listę Produktów Tradycyjnych, Henryk Bartlewski, wytwórca wędlin według podlaskich receptur oraz Sabina i Mieczysława Mąka, którzy w swoim gospodarstwie ekologicznym produkują różne gatunki kozich serów.
Wśród wystawców znajdą się również dwa gospodarstwa pasieczne oferujące najwyższej jakości miody: Gospodarstwo Pszczelnik oraz gospodarstwo Janusza Januszkiewicza.
Nie zabraknie stoisk z węgierskimi wędlinami, greckimi oliwkami i winami oraz włoskimi serami.
Warto pamiętać, że na jarmarkach w Blue City można się nie tylko kupić naturalne produkty, ale porozmawiać z ich wytwórcami, dowiedzieć się ciekawych rzeczy o pochodzeniu dostępnych towarów, jak również o tradycji lokalnej.