dpdpickup

Jak wyposażyć piekarnię?

Jak wyposażyć piekarnię

W obecnych czasach kupowanie wysokiej jakości pieczywa jest rzeczą podstawową, sprawia to, że jedzenie staje się przyjemniejsze, a my sami możemy uważać to za przyjemność.

Każdy pragnie, aby pieczywo kupowane w sklepie było jak najzdrowsze, najświeższe i najsmaczniejsze. Często poszukiwania odpowiedniej piekarni, w której pieczywo będzie smakować jak to, które piekła babcia lub mama, trwają miesiącami. Dlatego tez coraz większa liczba piekarni wprowadza domowe wypieki jako standardowy produkt, zawsze świeży i zdrowy. Do wyprodukowania tego rodzaju produktów potrzebny jest profesjonalny sprzęt, który spełni wszystkie wymagania piekarzy oraz pozwoli na profesjonalną i oszczędną produkcję. Dlatego też ważnym aspektem jest wyposażenie piekarni w niezawodny sprzęt, taki który zapewni niezawodność i bezawaryjność podczas pracy.

Wybór wyposażenia

Odpowiednie wyposażenie piekarni to podstawa udanego biznesu oraz wysokich zysków. Należy zadbać o najwyższej jakości sprzęt, który pozwoli na sprawne i dokładne wypieczenie różnego rodzaju wyrobów, od pieczywa, po słodkie wypieki. Na rynku istnieje wiele firm, które oferują sprzęt odpowiedni do wyposażenia piekarni zarówno dla małych jak i dużych przedsiębiorstw. Jedną z tych firm jest firma Hasborg, która produkuje maszyny i urządzenia od ponad 20 lat. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu i ciągłemu rozwojowi osiągnęła klasę premium, co świadczy o niezawodności i jakości produkowanych sprzętów. W ofercie znajduje się szeroka gama urządzeń, które są obowiązkowym wyposażeniem profesjonalnej piekarni. Zdecydowanie się na konkretne maszyny piekarnicze nie jest zadaniem należącym do łatwych. Głównymi problemami są wielkość lokalu i zaplanowany budżet na wyposażenie i rozruch firmy lub jego obecne dochody i rozwój. Firma Hasborg służy kompleksową i profesjonalną pomocą w zakresie wyboru i kupna sprzętu.

Dobra organizacja to podstawa

Jak wcześniej wspomniano, wyposażenie piekarni to jedna z najważniejszych i jednocześnie najtrudniejszych elementów do organizacji. Aby jak najlepiej zadbać o komfort pracy i odpowiednią organizację pracy warto nabyć urządzenia do przygotowania ciasta, urządzenia formujące, piece do wypieku wyrobów, sprzęt służący do schładzania wypieków oraz wszelkiego rodzaju krajalnice i urządzenia do oblewania. Firma Hasborg dysponuje potrzebnym sprzętem, aby jak najbardziej ułatwić rozwój i rozplanowanie pracy przedsiębiorstwom. Maszyny tworzone są w oparciu o najnowsze technologie i funkcjonalne rozwiązania. Produkowane z najwyższej jakości materiałów i surowców. Wszystko to usprawnia działanie i zapobiega częstym awariom maszyn, a to sprawia, że mogą być używane przez długie lata. Firma gwarantuje również energooszczędność, ponieważ przy produkcji urządzeń zastosowane są przekładnie i silniki energooszczędne. Warto zatem zwrócić uwagę na wyposażenie piekarni Hasborg, które cieszy się powodzeniem na całym świecie, dzięki solidnej realizacji, skuteczności, jak również niskim kosztom utrzymania i zużycia energii.

Niezawodność i oszczędność

W ofercie znajdują się wysokiej jakości sprzęty, cechujące się niezawodnością, funkcjonalnością i dokładnością. Jednym z nich jest piec tunelowy Hasborg, który jest piecem konwekcyjnym o bardzo dużej sprawności cieplnej. Wykonany z blachy nierdzewnej, dobrze uszczelnione i ocieplone. Dzięki przemyślanej i nowatorskiej budowie w krótkim czasie osiągane są zadane temperatury. W zależności od potrzeb piece mogą posiadać kilka sekcji, które są od siebie niezależne, czyli posiadają osobne regulacje temperatury oraz obieg ciepła. Sterowanie piecem jest łatwe i wygodne, co ułatwia i czyni komfortową pracę pracownikom. Piec tunelowy nadaje się do wypieku rożnego rodzaju pieczywa zarówno chleba, bułek jak i słodkich ciast i ciasteczek. Ze względu na szacunek do natury, firma Hasborg tworzy urządzenia o niskim zużyciu gazu i energii, dzięki czemu generowane są dodatkowe zyski.

Pomoc profesjonalisty

Nie każdy jednak wie od początku, jak powinno wyglądać wyposażenie w gastronomii i jaki sprzęt jest najlepszy do piekarni, cukierni, baru, a nawet restauracji czy pizzerii. I nie chodzi tutaj tylko o maszyny, pozwalające na produkcję idealnych wyrobów, które będą smakować klientom i co najważniejsze sprawią, że nasz biznes będzie zarabiał. W lokalach gastronomicznych nie może zabraknąć mebli ze stali nierdzewnej, które będą służyć do przygotowania posiłków na blatach, a także zapewnią miejsce na wszelkie akcesoria i sprzęty. Poza tym niezbędne są w nich naczynia, garnki i akcesoria do gotowania. Co więcej nie możemy zapomnieć o sztućcach i zastawie, jeśli przygotowane wyroby i posiłki podajemy na miejscu. Nie wspomnąc już o higienie, którą bezwzględnie w gastronomii należy zachować. W tym wszystkim można się nieco pogubić, ale na szczęście istnieją eksperci, którzy pomagają firmom działającym w gastronomii. Jednym z nich jest rodzinna firma Stalgast.

Ekspert gastronomiczny

Stalgast - ekspert gastronomiczny to firma, która od początku swojej działalności skupia się na biznesie gastronomicznym. Działa od 25 lat, więc możemy liczyć na jej duże doświadczenie. Stanowi zespół specjalistów, którzy działają w wielu dziedzinach związanych z branżą gastronomiczną. To profesjonalny doradca na każdym etapie tworzenia własnej firmy. Posiada również bogaty asortyment sprzętów i akcesoriów do gastronomii. Oferuje wysokiej jakości urządzenia renomowanych marek, jak i posiada własną fabrykę w Radomiu. W ofercie firmy znajduje się pełne wyposażenie do gastronomii - sprzęt do obróbki termicznej i mechanicznej, przechowywania i chłodzenia, zachowania higieny, meble ze stali nierdzewnej oraz produkty niezbędne w bufecie czy cateringu. Stalgast pomaga w wyborze wszystkich niezbędnych elementów, zapewnia wsparcie montażowe i serwisowe. Pomoże więc każdej firmie na starcie, jak i w trakcie jej działania.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!